• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

18 yaş altı evlilik mağdurlarının ortak feryadı

Yeniakit Publisher
2020-04-17 09:41:00 - 2020-04-17 10:28:03
18 yaş altı evlilik mağdurlarının ortak feryadı

Ahlaksızlık yapmayarak sevgilerini aile müessesesinde birleştiren genç evlilerin ‘af’ umudu başka bahara kaldı. İnfaz düzenlemesinde üvey evlat muamelesi gören hapisteki kocaların eşleri, “Erken yaşta evliliği onaylamıyoruz. Ancak aradan yıllar geçmiş, çocuğumuz olmuş, resmi nikahımız kıyılmış. Kadının beyanı esas sayılıyorsa, bizim beyanımıza bakıp eşlerimizi bırakmalarını istiyoruz” diyor.

Küçük yaşta evlenen ailelerin dramı bitmiyor... TBMM’den geçerek kanunlaşan yeni İnfaz Düzenlemesinde yer alamayarak nafakazelerle aynı kaderi paylaşan genç evli anneler, dört gözle eşlerinin hapisten çıkmasını bekliyor. Meclis tatile girmeden yeni düzenleme talep eden acılı eşler, ortada kaldıklarını belirterek, yaşadıkları zorlukları ve ‘af’ taleplerini anlattılar...

Bir defaya mahsus ‘af’ istiyoruz

l İstanbul’da küçük yaşta evlendiği için kocası Feyyaz Şendil “cinsel istismar” suçundan cezaevinde bulunan 23 yaşındaki Tutku Şendil: “Erken yaşta evliliği asla onaylamıyoruz. Ancak aradan yıllar geçmiş, çocuğumuz olmuş, resmi nikahımız kıyılmış. Kadının beyanı esas sayılıyorsa, bizim beyanımıza bakıp bu durumdaki insanları bırakmaları gerektiğini düşünüyorum. Bizim gibi mağdur insanların tek seferliğine affedilmesini istiyoruz. Çocuklarımın babası tecavüzden yatan sapıklarla aynı sabıkada ve bunu biz ileride çocuklarımıza nasıl anlatacağımızı bilmiyoruz.”

Meclis kapanmadan çözülsün!

 l İstanbul’da kaçarak evlendikten sonra eşi “cinsel istismar” suçundan cezaevine giren Ayşe Sepet de, yeni bir düzenlemeyle mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Sepet, “Meclis’in 45 gün tatile gireceği söyleniyor. Biz Meclis kapanmadan sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Ben ‘tecavüz mağduru’ değilim, eşim de ‘tecavüzcü’ değil. Benim 3 çocuğumun babasına kimse ‘tecavüzcü’ diyemez. Artık bekleyecek, dayanacak gücümüz kalmadı.”

Çocuklarım ‘baba’ diye ağlıyor

l İstanbul’da küçük yaşta kaçarak evlendikleri için resmi nikahlarından 8 yıl sonra eşi “cinsel istismar” suçundan cezaevine giren 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Ayşe Erdoğdu ise şunları dile getirdi: “Bunun bir kereliğe mahsus affedilmesini istiyorum. Bizim durumumuz için ‘istismarcıya af’ deniliyor, öyle bir şey yok. Bunun istismarcıyla, tecavüzcüyle aynı kefeye koyulmaması gerekiyor. Bunlar bizim resmi nikahlı eşlerimiz, çocuklarımızın babaları. Çocuklarım ‘baba’ diye ağlıyorlar. Bunları yaşamak kolay değil.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Psikolojimiz çok kötü

l İzmir’de yaşayan bir çocuk annesi G.Ö. de yargı reformunda kendileriyle ilgili bir düzenleme yapılması ve eşinin cezaevinden çıkmasını umut ediyor. G.Ö, “Her tarafta tahliye haberleri var. Psikolojik olarak kötü durumdayız. Çok umutlanmıştım. Güzel bir haber bekliyorduk. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Biz de faydalanmak istiyoruz

l Muğla’da erken yaşta evlendiği için eşi cezaevine giren M.K. da yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istiyor. TBMM’ye seslenen M.K, “Benim gibi olan binlerce insan eşiyle buluşmak istiyor. Bu yasadan biz de yararlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu zulme son verilsin

l Konya’da erken yaşta evlenmesi nedeniyle eşi cezaevine giren iki çocuk annesi K.N.Ç. de, yargı reformunda kendilerine ilişkin konular hakkında düzenleme yapılmasını bekliyor. Erken yaşta evlenen K.N.Ç, “Çocuklarım, ‘Anne babam ne zaman gelecek?’ diye sorduklarında yalan söylemekten yoruldum. Artık bu zulme son verilsin. Umut içerisinde, bizler için de bir yasa çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.

Dayanacak gücümüz kalmadı

l Adana’da iki çocuk annesi G.E. de yargı reformunda yeni düzenleme yapılarak ailece yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini bekliyor. G.E, “Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz. Eşlerimiz artık evlerine dönsünler, çocuklarına kavuşsunlar, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bir umut bekliyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Evliliğimizi de yaşayamadık. Çocuğum oldu sevindim, bir baktım eşim yok. Şaşırdım artık. Yargı reformuyla bu mağduriyetlerin giderilmesini bekliyorduk fakat olmadı. İnşallah yeni bir düzenlemeyle olur diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bilal

peki bu kanun çıkacak mı ? bence hayır , çıkarmazlar. yazık yazık.

veysi

HIRSIZLARA KATİLLERE ŞEREFSİZLERE AF ÇIKTI SİZİN GİBİ HELAL SÜT EMMİŞ İNSANLARA CEZALANDIRMAK VARKEN NEDEN AF ÇIKSIN BU ZULÜM SÜRMEZ İNŞALLAH KARDEŞLERİM ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN BENDE NAFAKA MAĞRURU BİR BABAYIM EVLATLARIMI GÖREMİYORUM HAKSIZ YERE NAFAKA ÖDÜYORUM DUALARIM KABUL OLSUN İNŞALLAH HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ FEMİNİSTLERDEN KORKTUKLARI KADAR ALLAH'TAN KORKSALAR BU HAKSIZLIKLAR ASLA OLMAZDI ALLAH'IN ADALETİ ELBET TECELLİ EDECEKTİR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23