• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

2. dalganın görüldüğü Çin'den korkutan açıklama

Yeniakit Publisher
2020-05-21 01:19:00 -
2. dalganın görüldüğü Çin'den korkutan açıklama

Qui Haibo adlı Çinli uzman, koronavirüsün ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan yeni vakalarda, daha öncekilere kıyasla farklı bir seyir izlediğini ve bunun, virüsün yayıldıkça değişime uğradığına işaret ettiğini belirtti.

Çin'in önde gelen yoğun bakım uzmanlarından doktor Qui Haibo bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada ülkenin kuzeydoğusundaki bazı kentlerde görülen yeni vakaların daha uzun süre virüs taşıdıklarını ve iyileşmelerinin akabinde yapılan testlerin daha geç negatif sonuç verdiğini bildirdi.

Kuluçka süresi 2 hafta sürüyor

Doktor Qui ayrıca, bu bölgelerde gözlemlenen hastalarda virüsün bulaştığı kişilerin daha uzun süre belirti vermediğini ve bu gecikmeden dolayı salgının tespitinde zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Koronavirüs hastalığına yol açan SARS-CoV-2 adlı yeni tip koronavirüsün kuluçka süresinin bir ila iki hafta sürdüğü, belirtilerin ise bu süre sonunda ortaya çıktığı biliniyor. Çinli doktorların gözlemlerine göre ise yeni vakalarda bu süre bir iki haftadan daha uzun sürüyor.

Salgının ilk ortaya çıktığı Çin'in Vuhan kentindeki vakalarla kuzeydoğudaki vakaları kıyaslayan doktor Qui'ye göre virüs kuzeydoğudaki hastalarda daha çok akciğerlerde yoğunlaşıyor. Oysa Vuhan'daki hastalarda akciğerlerin yanı sıra kalp, böbrek ve bağırsak gibi diğer başka organların da zarar gördüğü belirtilmişti.

Virüs mutasyona mı uğradı?

Bilim insanları Çinli doktorların son yaptıkları tespitlerin virüsün mutasyona uğradığına dair bir işaret olabileceği ihtimalini gözardı etmiyor. Ancak doktorların hastaları Vuhan'dakinden daha önce ve daha yakından izleme fırsatı yakalamalarının da bu tür gözlemlerde etkisi olabileceğinin altı çiziliyor.

Dünyada ilk kez Çin'in Hubei eyaletindeki Vuhan kentinde görülen Kovid-19 salgınında 68 bin kişinin kısa bir zaman aralığında hastalanması üzerine sağlık sisteminin büyük baskı altına girmesi sonucu ancak kritik durumdaki hastalar üzerine yoğunlaşılabilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çin'deki yeni salgında Rusya bağlantısına dikkat çekildi

Son iki haftada ülkenin kuzeydoğusundaki Shulan, Jilin ve Shengyang'da 46 yeni vakanın görülmesi üzerine 100 milyon nüfuslu bölgede salgınla mücadele önlemleri arttırıldı. Bu kapsamda tren seferleri durduruldu, okullar tatil edildi ve sokağa çıkma kısıtlamaları başladı.

Yetkililer bu bölgedeki yeni vaka artışının dünyanın ikinci en yüksek vaka sayısına sahip Rusya'dan gelen kişilerden kaynaklandığı tahminini yürütüyor. Açıklamayı yapan doktor Qui, Çin'in kuzeydoğusunda ve Rusya'da incelenen virüslerin genetik diziliminin eşleştiği bilgisini paylaştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Özgür Çetin

Bunların hepsi yalan ve bilinçli olarak yapılan olaylar amaç belli insanları korkutmak diz çöktürmek istedikleri gibi yönetmek bunu yapan kafirler unutmayın sizlerin hesabı pazara kadar sizler minik beyinleriniz ile hiç bir halt yiyemezsiniz. Bu dünyanın hakimi ve yöneticisi şüphesiz ki Allah tır....

Ahmet

Bir de bu oryantalistlerin bizdeki yerli ayakları var ki ilimsiz,altyapısız olan müslüman toplumunda bunların asıl amaçları; ılımlı islam adı altında tasavvufsuz, mezhepsiz, sünnetsiz hatta peygambersiz ve vahiysiz yani kitapsız bir din çıkartıp; nihayetinde de deist ve ateist bir toplum oluşmasını sağlamak. Rabbim bunların şerlerinden biz müslümanları emin eylesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23