• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

31 Mart seçim analizi

Yeniakit Publisher
2019-04-04 12:02:00 -
31 Mart seçim analizi

Gazetemiz okurlarından İsmail Kumbuzoğlu, "31 Mart seçim analizi" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

İsmail Kumbuzoğlu

1-MİLLET İTTİFAKI: Bu ittifakın galibi CHP olmuştur. CHP ile doğrudan ittifakta bulunan İP ve onun genel başkanı Meral Hanım, sadece Trabzon-Yomra ve Aydın-Nazilli’de seçimi kazanarak, CHP’nin payandası olduğunu göstermiştir.

****

Millet ittifakının mahcup partisi HDP: Bu parti Doğu ve Güneydoğu’da, silahların gölgesinden “İllallah” diyen Kürt halkının nefretini kazanarak; özellikle Şırnak, Bitlis, Ağrı ve Urfa’da hezimete uğramıştır. Bu durumu Hükümet değerlendirip “Huzur ve Hizmet” anlayışını artırarak sürdürürse, çok arzulanan HDP’nin kapatılması, halk tarafından gerçekleşmiş olacaktır.

****
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Millet ittifakının “Dirsek Teması” şaşırtmacası SP’den bahsetmeme gerek yok. Bu parti, zaten kendi misyonunu ayaklar altına alarak, siyaset mezarlığına doğru kefenini biçtiğini söyleyebiliriz.

****

2-CUMHUR İTTİFAKI: Bu seçim, Millet İttifakı tarafından, bir yerel seçim olmaktan çıkartılarak; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden “intikam alma” seçimine dönüştürüldüğünü biliyoruz.

**** Hedeflerinde, kendilerinin kazanmasından ziyade; Cumhur İttifakını %52’nin çok aşağısına çekmek ve böylece “Gezi Olayları” tarzında kaos çıkararak, Hükümeti bir “Erken Seçim”e sürükleme cinliğiydi. Çok şükür, bunu başaramadılar.

****

Dolayısıyla bu seçimin galibi Ak Parti’dir, Cumhur İttifakıdır. Cumhur İttifakının kazanmasıyla da, kuruluş aşamasında olan yeni bir hizip partinin kurulması ihtiyacını da bitirmiş oldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23