• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

4 Metro Projesinin İnşaatı Ne Durumda?

Yeniakit Publisher
2015-06-15 10:58:00 - 2015-06-15 11:07:39
4 Metro Projesinin İnşaatı Ne Durumda?

Seçimden sonra mega projelerin akıbeti merak edilirken İstanbulluların trafik çilesini hafifletecek raylı sistemlerin inşaatı devam ediyor.

İBB'nin girişimleri ile mega şehir 2020 yılına kadar raylı sistemlerle donatılacak.

Peki kısa zamanda hangi hatlar inşa edilip hizmete girecek? İşte cevabı:

 


KABATAŞ-MECİDİYEKÖY METRO HATTI

Yapımı hızla süren Mahmutbey - Mecidiyeköy hattına bağlanacak Kabataş - Mecidiyeköy metro inşaatı ve elektromekanik sistemlerinin ihalesi yapıldı. Her iki etapta da inşaat ve elektromekanik çalışmaları aynı anda yürütülecek ve daha kısa sürede metro hatları hizmete alınabilecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dört istasyonun olduğu hattın uzunluğu 6.5 kilometre, yolcu kapasitesi 70 bin, yolculuk süresi 10 dakika. Kabataş, Beşiktaş, Darphane ve Mecidiyeköy istasyonları hatta yer alacak.

 


Kabataş-Taksim füniküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş'ta, Yenikapı-Hacıosman metro hattı ile Mecidiyeköy'de, Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesi'nde (Metris bölgesi) ve Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey'de entegrasyon sağlanmış olacak. Projenin Bağcılar çıkışında inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor.

 

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI

Kirazlı-Bakırköy İDO metro hattı, Başakşehir-Kirazlı metro hattının devamı olarak planlandı. İhalesi yapıldı, inşaat çalışmaları kısa sürede başlıyor.

 


Bakırköy Meydan'da Marmaray'a entegre olan hat, İncirli'de Yenikapı-Otogar-Havaalanı hattına bağlanacak.

Yenikapı - İncirli-Sefaköy metro hattına da İncirli'de entegre olacak. Uzunluğu 9 kilometre olan hattın yolcu kapasitesi 70 bin ve yolculuk süresi 13.5 dakika. Hattaki istasyonlar da Bakırköy İDO, Özgürlük Meydanı, Zuhuratbaba, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Mollagürani ve Kirazlı.


İKİTELLİ - ATAKÖY HATTI

İkitelli-Ataköy metro hattı farklı raylı güzergâhlarla entegre olacak şekilde planlandı.


Marmaray ile birleşecek olan hat, Basın Ekspres Bağlantı Yolu üzerindeki istasyonlar aracılığıyla İkitelli'deki Başakşehir-Kirazlı metro hattının İkitelli Güney Sanayi İstasyonu'na ulaşacak.


Yenikapı Havalimanı hafif metro hattı, metrobüs ve yapılması planlanan Yenikapı-Bakırköy-Beylikdüzü metrosu ile de entegre olacak Ataköy-İkiteli metrosu yolcuları bu sayede Avrupa ya da Asya yakasındaki her hangi bir semte gidebilecek.

 

BOSTANCI - DUDULLU HATTI

Bostancı ile Dudullu arasında inşa edilecek hat İDO İstasyonu, Kozyatağı, İçerenköy, Türkiş Blokları durakları üzerinden Dudullu'ya ulaşacak şekilde planlandı.


Marmaray ile de entegre olacak hattın durakları aracılığı ile Kozyatağı'nda Kadıköy-Kartal metrosuna, Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosu, Dudullu İstasyonu'nda olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosuna bağlanacak.

13 istasyonlu olan hattın uzunluğu 14,27 kilometre, yolcu kapasitesi 45 bin, yolculuk süresi 22 dakika olacak.

emlakrehberi /15 Haziran 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23