• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

5 gün içinde şekeri bırakmanın 7 altın kuralı

Yeniakit Publisher
2019-04-16 14:47:00 -
5 gün içinde şekeri bırakmanın 7 altın kuralı

Sağlıklı bir beden için şekeri hayatınızdan uzaklaştırmanız çok önemli. İşte, bu zorlu maratonda izlemeniz gereken 7 önemli yol…

Şeker insan sağlığı açısından son derece zararlı bir üründür. Tatlı yapısı onu masum gösterse de şeker birçok hastalığa davetiye çıkaran en zararlı ürünlerin başında geliyor. Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı bir beden için günde yalnızca 6 çay kaşığı şeker tüketilmesini öneriyor.

Davetiye çıkarıyorsunuz

Canınız sıkıldığında, özel günlerinizde elinizin altında hep tatlı olmasını arzu ediyorsanız bir bakıma obezite ve şeker hastalığına daveteye çıkarıyorsunuz demektir.

5 bardak çay 190 kalori

Şöyle bir hesap yapalım; bir çay bardağı çaya iki adet şeker atıyorsunuz. Gün içinde de beş bardak çay içiyorsanız küp başına 19 kaloriden 5 bardak çay 190 kalori yapar. Buna gün içerisinde tükettiğiniz kahve, meyve suyu ve tatlıları ekleyince alınan kalori bir hayli artıyor.

İşte, yalnızca 5 gün içinde şeker alışkanlığından kurtulmanın 7 yolu:

1. Öncelikle kendinize inanın

Gün içinde tükettiğiniz şekeri en aza indirmek ömrünüz boyunca tatlılardan mahrum kalacağınız anlamına gelmez. Öncelikle gereksiz şeker kullanımını hayatınızdan çıkaracağınıza inanın. Bu durumu eziyet olarak değil sağlığınız için önemli bir adım olarak değerlendirin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2. Paket ürünlerden uzak durun

Öncelikle evinizde bulunan paketlenmiş ürünleri yok edin. Bisküviler, kutu içecekler içerdikleri şeker oranıyla sağlığınızı olumsuz anlamda etkiler. Şekerli bisküviler ya da bol sütlü çikolatalar yerine kakao oranı yüksek siyah çikolata yiyebilirsiniz.

3. Sağlıklı atıştırmalıklar

Film izlerken ya da akşam yemeğinden sonra canınız şeker mi istiyor? Böyle anlarda bal, pekmez ya da hurma bulunan tarifleri hazırlayıp, gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Evde bu tip sağlıklı bir tatlı yok ise yalnızca bir adet çubuk tarçını koklayarak tatlı krizinize nokta koyabilirsiniz.

4. ‘Hayır’ demeyi öğrenin

“Bugün ye, yarın yemezsin!” gibi misafirlik klişelerine kulaklarınız kapatın. Siz şekeri bırakma konusunda ne kadar ciddi olduğunuzu kabul ederseniz; kimseler sizi yolunuzdan çeviremez.  

5. Hazır gıdalardan uzak durun

Kendi yemeğinizi kendiniz pişirin. Dışarıdan hazır yemekler almamaya özen gösterin.

6. Çay ve kahvenizi tatlandırabilirsiniz

Çay ve şekerlerinizi şeker kullanmadan tatlandırmanız mümkün. Bunun için süt ve tarçın yeterli olacaktır.

7. Bol bol bu için

Tatlı krizlerinize son vermek için bol bol su tüketin.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23