• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

5 partiden ortak karar! Devlet Mezarlığına ‘Rahşan Ecevit’ düzenlemesi

Yeniakit Publisher
2020-01-18 16:53:00 -
5 partiden ortak karar! Devlet Mezarlığına ‘Rahşan Ecevit’ düzenlemesi

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığına defnedilebilmesi için 5 partinin kararı sonucu ilk genel kurulda yasal düzenleme yapılacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı'na defnedilmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

ilk genel kurulda yasal düzenleme

Rahşan Ecevit'in eski Başbakan Bülent Ecevit'in yanına defnedilmesi için vasiyeti olduğunu hatırlatarak, "Bu vasiyet üzerine TBMM’de AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP olarak irade koyduk. Sayın Rahşan Ecevit’in devlet mezarlığına defnedilmesi için toplanacak ilk genel kurulda yasal düzenleme yapılacak; çünkü mevcut yasada eşlerin devlet mezarlığına defnedilmesi için bir düzenleme yoktu. Bunun için Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partilerle ortak irade kararı aldık. Mevcut kanunda kimlerin Devlet Mezarlığı'na defnedileceği sayılırken, kimlerin defnedilmeyeceği ile ilgili bir açıklık yok. Eşlerle ilgili belirsizliğe açıklık getireceğiz. İlk toplanacak genel kurulda bu konuya ilişkin bir açıklık getirilecek. Yarın bu çerçevede Rahşan Hanım, Devlet Mezarlığı'na defnedilecek" dedi.

Öte yandan Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un girişimi ile tüm siyasi partilerin temsilcileri ile görüşülerek prensip kararı alındı. Alınan prensip kararı gereğince Rahşan Ecevit, Devlet Mezarlığı'na defnedilecek, ardından da yasal düzenleme yapılacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cemşit

Bir hirka bir lokma diyenler 50 bin dolarik çantayla gezer ve itibar görür. Ecevitler ise sade, gösterişsiz yasadiklari için angutlarin onları anlamasi zaten mumkün degildir.

hus cos

hangi sıfatla devlet mezarlıgına gömülecek. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23