• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Kongresi salgın nedeniyle Çin'i sorumlu tutmaya hazırlanıyor

Yeniakit Publisher
2020-03-25 00:10:00 - 2020-03-25 00:11:44
ABD Kongresi salgın nedeniyle Çin'i sorumlu tutmaya hazırlanıyor

ABD Kongresi'ne, Vuhan'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, Çin yönetimi tarafından saklandığı iddiasının soruşturulması talebini içeren bir tasarı verildi.

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Vekili Elise Stefanik tarafından sunulan tasarıda, Çin'in Kovid-19'a yönelik "yetersiz ve şüpheli tutumu" da kınandı.

"Çin’in virüsü saklama girişiminin uluslararası topluma verdiği zararın belirlenmesi" istenen tasarıda, salgından etkilenenler için bu ülkeden tazminat almayı sağlayan bir mekanizma kurulması çağrısında bulunuldu.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Hawley, Çin Komünist Partisinin, salgın hakkında ilk günden bu yana dünyaya kasten yalan söylediğini savundu.

Hawley, "Çin yönetimi, virüsün gerçekliği konusunda aralık ayı başından beri farkındaydı ancak laboratuvarlara örnekleri yok etmelerini emretti ve doktorları sessiz kalmaya zorladı." ifadelerini kullandı.

Stefanik ise salgın sebebiyle dünyanın gördüğü zarardan Çin'in sorumlu olduğunu belirterek, "Çin'in virüsün kapsamlı ve ölümcül etkilerini ayrıntılı bir şekilde örtbas etme kararı yüzlerce Amerikalı da dahil olmak üzere binlerce insanın ölümüne yol açtı. Basitçe söylemek gerekirse, bu tasarı Çin'i sorumlu tutma çağrısıdır." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump koronavirüs için o ülkeden yardım istedi" target="_blank">
Trump koronavirüs için o ülkeden yardım istedi
Trump koronavirüs için o ülkeden yardım istedi

Dünya

Trump koronavirüs için o ülkeden yardım istedi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İsmail

Çok doğru bir karar olur, Zâlim çin , insanlık suçu işlemiştir, en ağır ceza verilmeli. Bununla birlikte, ABD nin buna dahli yoksa... Yaşasın cehennem, Zalimler için...

Hakan

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır dedikleri tam da bu. İşin sonunda ABD bu işin altından çıkarsa tüm dünyada milyonlarca insanın açacağı davalar ve nefretin sonuçları gerçekten ne olur bir düşünseniz. eğer bu söylendiği gibi virüsse kimseyi sorumlu tutamazsınız ama laboratuvarda çıkmışsa işte o zaman tüm dünya bunun sorumlu olduğu ülkenin liderlerini de sorumlularınızda dar ağacında sallandırır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23