• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD ordusundan gündemi sarsacak itiraf: Geride kaldık, kaybediyoruz

Yeniakit Publisher
2019-11-05 12:17:00 -
ABD ordusundan gündemi sarsacak itiraf: Geride kaldık, kaybediyoruz

ABD ordusu yetkilileri flaş bir itirafta bulunarak ülkenin elektronik savaş konusunda geri kaldığını belirtti.

ABD ordusu yetkilileri, ordunun elektronik savaş teknikleri konusunda yeterince eğitimli olmadığını ve tatbikatların çok basit ve gerçeklikten uzak olduğunu belirtiyor.

Breaking Defence'in aktardığına göre, ABD'li askeri yetkili ve sivil uzmanlara göre ABD ordusu elektronik savaş konusunda geride kaldı.

Sivil uzmanlar, tatbikatların gerçeklikten uzak ve çok basit olduğunu belirterek, ordunun elektronik savaşın temel kurallarını bilmediğini ileri sürdü.

ABD Stratejik Komutanlığı'nda (STRATCOM) görevli Matthew Poole, "Hayal kurmayı bırakma vakti geldi. Kötü adamların yayın bozan istasyonlarının olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz.'' diyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan bir diğer STRATCOM yetkilisi Gary Laika ise, ''Askerler genelde cep telefonlarını açık unutuyorlar ve böylece net konumları belli oluyor. Ek olarak ana kanal tıkanırsa ünitelerin yedek kanallar oluşturma gibi temel bir kuralı yok. Bu konuda kesinlikle kaybediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Haberde Çin ve Rusya gibi rakiplerin bu boşluklardan yararlanabileceği belirtilirken, askeri personelin karşılaşılabilecek gerçek tehditlere karşı çok az ilgisinin olduğu ileri sürüldü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

büyük farkın rahatlığı

dünya ile alay ediyorlar

hizipsavar

sanıyorlar ki dünya onların . bir şey obların değilse o kötü adam. la kötü adam sizsiniz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23