• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD Savunma Bakanı Esper Çin’in küresel askeri güç olacağı tarihi açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-02-15 12:44:00 - 2020-02-15 12:57:33
ABD Savunma Bakanı Esper Çin’in küresel askeri güç olacağı tarihi açıkladı

Almanya’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı’na katılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper, Çin politikalarını eleştirdi. Esper, “Çin hükümeti 2035 yılına kadar askeri modernizasyonunu tamamlamayı planlıyor, 2049'a kadar Asya'nın önde gelen küresel askeri gücü olarak egemen olmaya çalışıyor.” dedi.

 yeniakit.com.tr 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Mark Esper, Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada Çin Komünist partisini yerden yere vurdu. Çin’in politikalarının manüpüle üzerine kurulduğunu belirten Esper, “Müttefiklerimizin ve ortaklarımızın Çin'in yarattığı uzun vadeli tehditleri ve zorlukları kapsamlı bir şekilde değerlendirdikleri için benzer önlemler almaya başlamasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

İşte Esper'in konuşması:

Barışı korumak için, güç yoluyla, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Savunma Stratejisini uyguluyoruz. Savunma Bakanlığı bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Kötü davranışları caydırmaya, arkadaşlarımıza ve müttefiklere güvence vermeye ve küresel ortaklarımızı savunmaya odaklandık.

Uluslararası bir topluluk olarak Çin uzun yıllardır hepimize fayda sağlayan uzun süredir uluslararası kurallara dayalı düzeni manipüle etmesinin getirdiği zorluklara karşı uyanmamız gerekiyor. Bunun aksine, bozulmayı teşvik eden ve insan aklının, ruhunun ve inovasyonun en iyisini ortaya çıkaran eğerlerimiz, adalet duygumuz ve fırsat kültürümüz vardır.

Tarih, otoriterizmin yolsuzluğa yol açtığını, uyumu teşvik ettiğini, özgür düşünmeyi teşvik ettiğini ve özgürlüğü bastırdığını defalarca kanıtladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çin hükümeti 2035 yılına kadar askeri modernizasyonunu tamamlamayı planlıyor, 2049'a kadar Asya'nın önde gelen küresel askeri gücü olarak egemen olmaya çalışıyor. Diğer taraftan belirteyim, ABD Çin'le çatışmak istemiyor. Aslında, çıkarlarımız yirmi yıl önce izlemedikleri diğer yolu seçecekleri umuduyla birleşince işbirliği alanları arıyoruz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23