• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD’de ilginç uygulama! Koronavirüs kaynaklı 'fazla arz' gerekçesiyle döküyorlar

Yeniakit Publisher
2020-04-06 19:00:00 -
ABD’de ilginç uygulama! Koronavirüs kaynaklı 'fazla arz' gerekçesiyle döküyorlar

ABD'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların süt ürünleri gibi temel gıdalara olan talep artarken, binlerce restoranın ve okulların kapalı olmasından dolayı üretilen sütler elde kalmaya başladı. Oluşan fazla arzın fiyatları düşürmemesi için süt tedarikçilerinden sütleri dökmeleri istendi.

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle süt gibi temel gıda ürünlerine talep arttı. Diğer yandan süt ürünleri üreticileri salgın nedeni ile yüz binlerce restoran, okul ve üniversitenin kapanması nedeniyle devasa bir pazarı da kaybetti. Piyasada oluşan üretim fazlalığının fiyatları da düşüreceği endişesi taşıyan peynir üreticileri mandılaralardan sütleri dökmelerini istedi.

ABD’nin Wisconsin eyaletindeki West Bend’de mandıra çiftlikleri de koronavirüs salgını nedeniyle günde on binlerce galon (1 galon yaklaşık 3.8 litre) sütü dökmeye başladı.

West Bend’deki Golden E çiftliği, sütü dökmelerinin nedenini, pazardaki aşırı arz olarak açıklıyor. Günde 25 bin ile 30 bin galon sütün döküldüğü tahmin ediliyor. Çiftçilerden Ryan Elbe, “31 Mart’ta sütü derhal boşaltmaya başlamamız gerektiği çağrısında bulunuldu. Anladığım kadarıyla, fazla miktarda süt var” dedi.

"Muazzam bir pazarı kaybettik"

Peynir Üreticileri Derneği Genel Müdürü John Umhoefer, “Bunun olmasını önlemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Fakat yüz binlerce restoran, okul ve üniversite kapalıyken muazzam bir pazar kaybettik” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"İhtiyacı olanlara bağışlansın"

Çiftçiler, ABD Tarım Bakanlığının (USDA) sütü satın alıp sonrasında ihtiyacı olanlara bağışlaması için adım atmasını istiyor. Umhoefer, “Hükümetin beslenme programlarına ve okul öğle yemeği programlarına vermek için süt ve süt ürünlerini almasını istedik. Böylelikle insanları besleriz ve mandıra çiftliklerine paralarını almaları için yardımcı oluruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

Peynir yapin bari imansizlar!

Yüncüoğlu

Allah belanızı verecek milyonlarca aç insan var, adam peynir yağ vs yapar İsrafa bak ya
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23