• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'den kritik açıklama: Derin endişe duyuyoruz

Yeniakit Publisher
2020-08-11 00:03:00 -
ABD'den kritik açıklama: Derin endişe duyuyoruz

Belarus'ta devlet başkanlığı seçimlerinin protesto edilmesi sırasında polisin sert müdahalede bulunmasına ilişkin ABD'den yapılan açıklamada durumdan endişe edildiği mesajı verildi.

Belarus’ta geçtiğimiz pazar günü düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimini görevde olan Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun yüzde 80,23 ile kazandığı açıklanmış, bunun üzerine muhalefet seçimlerin hileli olduğu gerekçesiyle sokaklara dökülmüştü. Polisin göstericilere yönelik sert müdahalesinde yüzlerce gösterici yaralanmıştı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, düzenlediği basın toplantısında, Belarus'ta yaşananları yakından takip ettiklerini ve durumdan endişeli olduklarını açıkladı.

McEnany, Belarus hükümetinden göstericilere karşı toleranslı olmasını ve protesto hakkına saygı duyulmasını beklediklerini açıkladı.

ABD Belarus'u kınadı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Belarus'taki seçimlere ilişkin olarak yapmış olduğu konuşmasında "ABD, 9 Ağustos'ta Belarus'ta yapılan, adil ve özgür olmayan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı derin endişe duyuyor." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kavkaz

sen nerenle endişe duyuyorsun pompom güzeli? belarus'u rusya'nın işgal etmesini mi istiyorsun? trampet bunun için mi abd seçimlerinde putin'den yardım aldı?

Yüksel

Abd ve Avrupanin en büyük katliamcilar olarak derin endişe duymaları ne kadar komik.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23