• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AB'den korkutan uyarı: Dünya artık sınırda

Yeniakit Publisher
2019-06-26 18:49:00 -
AB'den korkutan uyarı: Dünya artık sınırda

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, dünyanın atom bombasıyla vurulan Nagasaki'yi göz önüne alıp ders çıkarması gerektiğini söyledi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, G20 zirvesi öncesinde ziyaret ettiği, ABD’nin atom bombası attığı Nagasaki’de, dünyanın artık sınıra dayandığını belirterek, zirvenin katılımcılarına krizlerin çözülmesi ve Nagasaki’de olanlardan ders çıkarma çağrısı yaptı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilecek G20 zirvesi öncesinde 1945’te ABD’nin atom bombası ile vurduğu Nagasaki’deki kurbanları anmak için kente gitti.

Nagasaki’ye ilk kez resmi ziyarette bulunan Tusk, Atom Bombası Müzesi’ni gezdi ve Belediye Başkanı Tomihisa Taue ile 78 yaşındaki Nagasaki Atom Bombasından Kurtulanlar Konseyi Başkanı Shigemitsu Tanaka ile bir araya geldi.

Kent merkezindeki Barış Parkı’nda konuşma yapan Tusk G20 zirvesi katılımcılarına dünyadaki süreçler üzerindeki kontrolün kaybetilmesi riskini hatırlatarak, krizlerin çözülmesi ve Nagasaki’de olanlardan ders çıkartılması çağrısı yaptı.

"Sorumluluk dersi olmalı"

Tusk “Dünya liderlerinin Osaka’daki görüşmesine iki gün kala, bu ortak geleceğimize yönelik bir sorumluluk dersi olmalı” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tusk “Çok geç olmadan uyanın. Dünya daha güçlü olanın daha zayıf olana kendi koşullarını dayatacağı bir arena haline gelemez. Sadece kendi çıkarlarınızın değil, her şeyden önce barış, güvenlik ve adil bir dünya düzeninin sorumluğunu taşıdığınızı anlamalısınız” ifadelerini de kullandı.

Japonya, dünyada atom bombası saldırısına maruz kalmış tek ülke.

ABD, ilk kez atom bombasını 6 Ağustos 1945'te Hiroshima'da kullanmıştı. Bu saldırıda yaklaşık 140 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Günler sonra, 9 Ağustos 1945'te ise Nagasaki'yi bombalamış, burada da 74 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandas

Ustu kapali msj mi veriyon sen gavur.Allah sizin belanizi verecek az kaldi.binlerce masum insanin kanina girdiniz haalada giriyorsunuz sizinde sonunuz yakin..

maraşlı

Dünyayı yaşanmaz hale getirdiniz. Daha tehdit edip duruyorsunuz. Yapı artık yapacağınızıda görsün dünya , Yarabbi halimizi görüyorsun kurtuluş sendedir. bize rahmet et kuluna bırakma
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23