• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'li senatörden Trump'a skandal Erdoğan talebi!

Yeniakit Publisher
2019-11-06 14:37:00 -
ABD'li senatörden Trump'a skandal Erdoğan talebi!

ABD'li Senatör Bob Menendez, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini iptal etmesini istedi.

Ankara-Washington hattında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta gerçekleştirmesi planlanan gezisi hakkında iddialar peş peşe ortaya atılırken, ABD'li Senatör Bob Menendez'den şaşırtan bir çıkış geldi. Menendez, "Başkan Trump, bu daveti iptal etmeniz konusunda ısrar ediyorum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine gelecek hafta Washington’a gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu teması öncesinde sıcak bir gelişme yaşandı… Son dönemde yaşanan gerilimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyareti askıya alması gündeme gelirken Washington’dan skandal bir açıklama geldi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde görevli Demokrat Senatör Bob Menendez, ABD Başkanı Donald Trump’a çağrıda bulundu. Türkiye’nin bir NATO müttefiki olduğunu gündeme getirmeyen Menendez, sınırdaki terör örgütleri PKK/PYD/YPG’nin varlığıyla ilgili olarak “Trump ve Erdoğan’ın Oval Ofis’te çekilen bir fotoğrafı Kürtlerin barış ve güvenlik içinde yaşamasına sadece zarar vermeyecektir, ayrıca ABD’nin gelecekte yaşanacak savaşlarda müttefiklerine karşı güvenilirliğini de yok edecektir” dedi.

Menendez, “Başkan Trump, size bu daveti iptal etmeniz konusunda ısrar ediyorum… İtibarımıza zarar vermeyin. Erdoğan’ın NATO değerlerine uyması ve uluslararası düzene saygı duyması gerektiğini göstermenin zamanı geldi. Senato’nun harekete geçmesi gerek” dedi. Menendez'in Trump'a, NATO değerleri vurgusu yaptığı halde, müttefiki olan Türkiye'ye destek vermek yerine terör örgütlerinin desteklenmesi konusuna değinmemesi dikkatlerden kaçmadı!..
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeref

Söyledim, bir daha söylüyorum. Erdoğan gitmesin. Çünkü Oyun var. Şu: Erdoğan gidecekti, Trump kabul etmedi. Trump puan toplayacak, Erdoğan gitmek istediği için, kötü olacak. Doğrusu şu, Erdoğan kendisini ağırdan almalı. Gidebilirim de, gitmeyebilirim de demeli her fırsatta. Trump Türkiye'ye gelmeli.

ERSİN

REİS ŞU TRUMPH'A İYİ BİR AYAR DAHA ÇEK TEMELLİ DÜZELSİN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23