• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'nin 'güvenli bölge' açıklamalarına sert tepki!

Yeniakit Publisher
2019-08-18 18:42:00 -
ABD'nin 'güvenli bölge' açıklamalarına sert tepki!

Suriye'nin kuzeydoğusunda kurulacak olan 'güvenli bölge' konusunda YPG'li teröristlerin sözcülüğünü yaparak masaya oturan Amerika Birleşik Devletleri'ne, İran'dan çok sert tepki geldi.

ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenli bölgeyi oluşturma faaliyetinden endişe duyduklarını dile getiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Washington’un bu eylemlerinin Suriye’nin bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saldırı olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın Telegram kanalındaki paylaşıma göre Abbas Musevi, "Amerikalı yetkililerin, Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenli bölgenin oluşturulmasına yönelik son açıklamaları ve anlaşmaları kışkırtıcı ve endişe verici" ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı’nın Telegram kanalındaki paylaşıma göre Musevi, "ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki tavrı, uluslararası hukuk ile BM Anlaşması’ndaki ilkelere aykırı" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

Niye kızıyorlarki, eğer kafir amerika, müslüman kürtleri diğer müslümanların zulmünden koruyorsa, utanması gereken amerika değil. Kürtler 9 bin yıldır bu coğrafyada. Buranın asıl sahipleri

abdullah

ÖNCE İSLAM YERİNE ÖNCE FARS MİLLİYETÇİLİĞİ YAPANLAR DA KAFİRLER KADAR MÜSLÜMAN ÖLÜMLERİ VE SİYONİST TERÖR/KATLİAMLARDAN SORUMLUDUR! Akıllı olun, yeter artık, müslümanların birliği, kardeşliğinin kavmiyetçilikten daha önemli olduğu ne zaman aklınıza gelecek
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23