• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'yi karıştıran 'Putin' iddiası! Trump'ın rakibi küplere bindi

Yeniakit Publisher
2020-02-22 09:15:00 -
ABD'yi karıştıran 'Putin' iddiası! Trump'ın rakibi küplere bindi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD'de yapılacak başkanlık seçimine müdahale ettiği ileri sürüldü. Seçimlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın rakibi olan Bernie Sanders, Putin'e sert tepki gösterdi.

Rusya'nın, ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den aday adayı olan Bernie Sanders'ın kazanmasına yardım etmek için seçimlere müdahale ettiği iddia edildi.

Washington Post'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD istihbaratı Rusya'nın, Sanders'ın seçimlerden galip çıkması için müdahalede bulunduğunu tespit etti ve bu konuda Sanders'ı bilgilendirdi.

Ayrıca, istihbaratın Başkan Donald Trump ve Kongre üyelerine de bu konu hakkında bilgilendirme yaptığı kaydedildi.

Sanders sert çıktı

Sanders ise söz konusu haberlerin ardından yaptığı açıklamada, bu konu hakkında 1 ay önce bilgilendirildiğini kabul ederek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "eşkıya" olarak nitelendirdi.

Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesine karşı çıktığını vurgulayan Sanders, "Başkan Trump'ın aksine seçimlerimize müdahale etmeye çalışan yabancı güçlere şiddetle karşı çıkıyorum." ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sanders, Rusya'nın Amerikan demokrasisini zayıflatmaya çalıştığını savunarak, "Putin'in kimin ABD başkanı olmasını istediğini umursamıyorum. Putin'e mesajım net; Amerikan seçimlerinden uzak dur." mesajını verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi Ungay

Trump'ın rakiplerine bakılırsa Bu Amerika amma tel maşa bir devletmiş.Seçimlerini korumaktan aciz.Bunun neresi süper devlet.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23