• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Açık açık yazdılar: Türkiye'den öğreneceklerimiz var, başlamalıyız!

Yeniakit Publisher
2020-07-03 07:23:00 -
Açık açık yazdılar: Türkiye'den öğreneceklerimiz var, başlamalıyız!

Savaşta değerini kanıtlamak isteyen Türkiye'nin, barış zamanında da siyasi ve stratejik sonuçlar elde etmek girişimlerde bulunduğunu belirten Yunan basını, "Türkiye'den öğreneceklerimiz var" dedi.

SL Press yunan sitesindeki George Margaritis imzalı makalede Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'deki siyasi ve stratejik hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

Doğu Akdeniz ve Ege'deki mücadeleye ABD-Çin örneği

Türkiye-Yunanistan mücadelesinin ABD-Çin örneği üzerinden anlatıldığı makalede, "Amerika Birleşik Devletleri'nde Çin stratejisi ile nasıl başa çıkılacağı konusundaki tartışmalar, işlevsel bir cevap olmadan sonuçlandı. Yunan siyasi ve askeri seçkinlerinden komşuların hareketleriyle başa çıkmak için stratejiler formüle etmelerini istemek abartı olurdu. Fırkateynler, F-35'ler, denizaltılar ve füzeler alacağımızı duyduk." denildi.

"Bu durum can sıkıcı"

Yunanistan'ın Türkiye karşısında strateji üretmediğinden bahsedilen yazıda , "Bu paranoyak ve bağlantısız "alacağız" ifadesi... sanki beş yaşındaki çocuğa hediye alıyoruz. Ulusal savunma sorunları ve stratejileri hakkında konuşmak yok. Amaç seçmenleri mutlu etmek. Aynı zamanda silah satan çeşitli "müttefikleri" tutmak zorunda olduğundan bu durum can sıkıcı" denildi.

"Türkiye'den öğreneceklerimiz var"

"Savaşta değerini kanıtlamak isteyen Türkiye, barış zamanında siyasi ve stratejik sonuçlar elde etmek için girişimlerde bulunuyor. Belki de diyorum ki, sürekli komşularımızı kızdırmak yerine onlardan askeri, politika, strateji... yeni temel konular öğrenmeye başlamalıyız" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: STAR.COM.TR
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hikmet

ya adamlar paranoyak, ya, bi bakmaz mi insan kimin ile yaris ediyorsun, kimin ile bilek güresi yapmaya calisiyorsun, stratejin, askeri kabiliyetin, silah sanayiin, ama en önemlisi, o an geldigi vakit, gözünü kirpmadan, sivilleri degil, düsman asker, terörist ile canla basla mücadele edebilmek dir isin sirri, Allah inanci, Iman gücü, Sehadet düstürü....bunlarin hicbiri yok, bilmem penepole den, zeus dan meus dan bahsedip duruyorlar apta....r
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23