• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ağızda ve dilde mantar nasıl geçer? Ağızda, dilde mantar neden olur? Ağızda ve dilde mantar nasıl tedavi edilir?

Yeniakit Publisher
2019-09-11 19:02:00 -
Ağızda ve dilde mantar nasıl geçer? Ağızda, dilde mantar neden olur? Ağızda ve dilde mantar nasıl tedavi edilir?

Bağışıklık sisteminin zayıf olması, ağız kuruluğu, yetersiz yapılan ağız temizliği, enfeksiyon hastalıkları ve sıklıkla antibiyotik kullanmak dil mantarına sebep oluyor. Aynı sebeplerle oluşan ağız mantarı da insan sağlığını ve konforunu önemli ölçüde etkiliyor.

Ağız mantarıağızdaki bakteri dengesinin bozulmasıyla oluşur. Başlangıçta küçük ülserler ile başlar ve bu ağız mantarının temelini oluşturur. Ağzın her tarafında ve hatta diş etinde bile görülebilir. En önemli nedeni vücut direncinin düşmesi ve bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Kullanılan ilaçlar da sebep olabilir.

Aynı zamanda;

Stres, kontrolsüz şeker hastalığı, AIDS, ağız kuruluğu, hamilelik sürecindeki hormonal değişiklikler, aşırı sigara kullanımı, ağza uygun olmayan protez kullanımı ve anneden bebeğe geçen enfeksiyonlar ağız mantarının sebepleri arasında sıralanabilir.

Ağız mantarı evde tedavi edebileceğiniz bir hastalık değil bu sebeple doktorunuzun size tavsiye edeceği ilaçları düzenli kullanmalı ve ağız bakımınıza dikkat etmelisiniz.

Dil mantarı için ise başlangıç seviyesinde tarçın tedavisini deneyebilirsiniz. Tarçın ve limonu karıştırıp dilinize sürün. İki dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile gargara yaparak temizleyin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bununla birlikte florür oranı az olan diş macunları kullanarak tedaviyi hızlandırabilirsiniz. Ancak her hangi aşamada olursa olsun doktorunuza muayene olmayı ihmal etmeyin ve ağız temizliğinize ve bakımına dikkat gösterin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AYSER

Yorumunuzu bu alana yazın AGIZIMDA İKİ SENEDİR GEÇMEYEN YARALAR VAR AĞIZ TAVANI DİL UCU DUDAK KENARLARI TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23