• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aile Sandığı oyunu gişe açmaya hazırlanıyor

Yeniakit Publisher
2019-12-15 14:56:00 -
Aile Sandığı oyunu gişe açmaya hazırlanıyor

4 aylık çalışma sonucu hazırlanan tek perdelik 'Aile Sandığı' oyunu gişe açmaya hazırlanıyor.

Yapım ve Genel Sanat Yönetmenliğini Recep Terzi'nin üstlendiği Aile Sandığı oyunu 20 Aralık Cuma Günü Saat 18:30 ve 20:30 ile iki oyunla Üsküdar Bağlarbaşı kongre ve kültür merkezi Avrasya salonuda Hemhal cafe sponsorluğunda gişe açmaya hazırlanıyor. Bu eğlenceli oyuna bilet satışlarda ÜSİMDER (Üsküdar İmam hatip okulları mezunları ve mensupları derneği) de eşlik ediyor İstanbul'da kendi halinde geçinen "Durağanca" ailesinin her bir ferdinin kendi dünyalarında yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.

Ne var ki hepsi kendi alemindedir: Baba Rasim at yarışı borcu yüzünden sıkıntıdadır, Gülefer de arkadaşının torununun sünnet düğünü için para aramaktadır. Ceyda sürekli cep telefonunda internete gömülmüştür. Serseri oğul Murat bir kız arkadaşına hava atmak için bir cenaze arabası kaçırır ama trafik kazası yapar ve mahkeme için avukat parasına ihtiyaç duymaktadır. Ailenin en büyüğü olan babaanne Lebibe, mahallenin meczubu olan Tömbeki Bekir'e ara sıra yardım etmektedir. Tömbeki Bekir, aslında bir polis olduğunu Lebibe'ye söyleyince Lebibe de en büyük sırrı olan kefen parasının yerini Tömbeki'ye gösterir. Ne var ki o gece Lebibe'nin kefen parası çalınır. Lebibe de kaybolan paranın bulunması için Tömbeki Bekir'i çağırır. Mahallenin meczubunun eve gelip soruşturma yapması Durağanca Ailesini rahatsız eder. Lebibe Ana'nın kefen parasını kim çalmıştır?

Uğur Akça'nın yazıp yönettiği oyunda,

Oyuncular

Ömer Duran Rasim Karakteri ile (Babayı), Seher Terzi lebibe karakteri ile (Babaanneyi), Esenay Kılıç Gülefer karakteri ile (Anneyi), Mutlu Dereli tömbeki karakteri ile (Gizli polis), Burak Akarca Murat karakteri ile (evin haylaz oğlu), Hatice İrkin ceyda karakteri ile (evin genç kızı) nı canlandırıyor.

Yazan / Yöneten Uğur Akça
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Genel Sanat Yönetmeni Recep Terzi

Müzik Gökhan Tamir

Dekor Ahmet Dere

Işık Serdal Coşkun

Ses Remzi Özgüllü

Yapım Mizai sanat

Türü: Komedi

Süre: 70 Dakika

Perde: Tek Perde

OYUNCULAR

Ömer Duran

Seher Terzi

Sebahat Adalar

Esenay Kılıç

Mutlu Dereli

Burak Akarca

Hatice İrkin

GELİRİ ÖKSÜZ VE YETİMLERE DAĞITILACAK

Üsküdar İmam hatip Lisesi'nin düzenleyeceği oyunun tüm geliri yetim ve öksüz çocuklara burs olarak dağıtılacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23