• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Yeniakit Publisher
2016-01-28 13:39:47 -
AK Parti'den Kemal Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

AK Parti Bayburt İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Bayburt İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ile parti yöneticileri, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini vermek üzere Bayburt Adliyesi'ne geldi.

Kobal, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun konuşmalarında ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla çirkin tavrını sürdürdüğünü öne sürerek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeye devam ederek Cumhurbaşkanımızı diktatörlükle, diktatör bozuntusu olmakla, şeref ve namus kavramını ayaklar altına almakla, şeref ve namus kavramını bilmemekle, namussuz ve şerefsiz olmakla itham etmiştir" dedi.

Kılıçdaroğlu 'nun bu ifadeleriyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığını savunan Kobal, şunları kaydetti:

"91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde, hatta 2 bin yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla, yani doğrudan doğruya vatandaşların kendi tercihiyle belirlenmiştir. Yargı denetiminde gerçekleştirilen gizli oy, açık tasnif ilkelerinin benimsendiği demokratik bir seçim sonucunda Türkiye Cumhuriyeti 'nin, halk tarafından yüzde 52 oy oranıyla doğrudan seçilen ilk cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan ve temel hak ve hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahdan varestedir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kobal, bu ifadelerin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a yönelik bir saldırı ve hakarek olmadığını kaydederek, "Verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir. Kılıçdaroğlu 'nun yöneltiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'a oy vermiş bir vatandaş olarak tarafıma yönelttiği de bir gerçektir. Şikayet olunanın bu isnat ve ithamları, Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Kabul edilemez, kınıyorum. Bu sebeple Cumhuriyet Başsavcılığı 'na suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23