• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akdoğan: Bizim için artık uzak diye bir kavram yok

Yeniakit Publisher
2016-02-02 10:43:13 -
Akdoğan: Bizim için artık uzak diye bir kavram yok

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bizim için artık uzak diye bir kavram yok. Biz, devlet olarak ve milleti olarak bu kavramı lügatımızdan çıkardık ve dünyanın her yerine elimizi uzatıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bizim için artık uzak diye bir kavram yok. Biz, devlet olarak ve milleti olarak bu kavramı lügatımızdan çıkardık ve dünyanın her yerine elimizi uzatıyoruz" dedi.

Akdoğan, Başkent Santiago'daki Casa Piedra Fuar Merkezi'nde "Türkiye-Şili diplomatik ilişkilerinin 90. yılı" dolayısıyla düzenlenen konser ve resepsiyonda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileten Akdoğan, şunları söyledi:

"Afganistan'da deprem olur, oraya ilk Türk sivil toplum örgütleri ulaşır. Afrika'nın dört bir tarafına ilk Türk vakıfları, dernekleri yardım elini uzatır. Latin Amerika'ya kadar Türk işadamlarımız gelir, ticaret yapar. Bundan sonra da bu ilişkilerimizi çok boyutlu olarak devam ettirmekte kararlıyız. Bizim için artık uzak diye bir kavram yok. Biz, devlet olarak ve milleti olarak bu kavramı lügatımızdan çıkardık ve dünyanın her yerine elimizi uzatıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, 2006'da Latin Amerika açılımı başlattığını hatırlatan Akdoğan, bu tarihten itibaren bütün Latin Amerika ülkeleriyle çok ciddi ilişkiler geliştirme çabası içinde olduklarını belirtti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Akdoğan, Şili, Peru, Ekvador ülkelerini kapsayan bu gezi ile de bu ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını aktardı.

"Şili ile Türkiye, birbiriyle ilgili olan ülkelerdir" diyen Akdoğan, birbirine yakın olmanın fiziki yakınlıkla ilgili değil duygusal yakınlıkla ilgili olduğunu ifade etti.

Akdoğan, "Şili'de deprem oldu 2010 yılında, ilk dostluk elini uzatan ülkelerden bir tanesi Türkiye oldu. Türkiye, gerçekten Şili'nin acısını paylaştı ve ilk günlerde hemen buraya Türk uçakları indi. Bugün, Türkiye'nin bulunduğu bölgede büyük sorun var, Suriye, Filistin, Irak meselesi gibi. Bütün bu bölgesel konularda da Şili'nin Türkiye'nin yanında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.

Konser ve resepsiyon programı kapsamında Doğu Rüzgarı Grubu, Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan ezgilerle sahne aldı. Tuluyhan Uğurlu'nun da katılımıyla Göksel Baktagir ve Doğu Rüzgarı grubu İstanbul temalı eserler sundu.

Fuar merkezi girişinde oluşturulan sergide de iki ülke arasındaki 90 yıllık ilişkiye dair fotoğraf ve belgelere yer verildi. 

Türkiye'nin Santiago Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya da solandakilere hitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilere büyük ivme kazandıracağına inandıklarını söyledi. Kaya, program için Türkiye'den gelen önemli sanatçılar ve folklor ekibi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür etti.

Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Şili Dışişleri Bakanı Heraldo Munoz da katıldı.


Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23