• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akıma kapılan iki işçi hayatını kaybetti

Yeniakit Publisher
2020-07-05 16:31:00 -
Akıma kapılan iki işçi hayatını kaybetti

Mersin'de kamyona buğday yükleyen işçilerin kullandıkları helezon makinesinin yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde buğday yüklerken elektrik akımına kapılarak yaralanan 3 işçiden 2'si hayatını kaybetti.

Korkunç olay, Kızıltepe Viranşehir yolu üzerinde meydana geldi. Engin Tekin, Erkan Gürkan ve Şeyhmus Akatay adlı işçiler, yol üzerinde bulunan bir tesisteki buğdayı nakliye kamyonlarına seyyar helezon makinesi (hububat gibi toz veya taneli her türlü maddeyi bir yerden bir yere nakletmeye, kamyon yüklemeye ve boşaltmaya yarayan) yardımıyla yüklemeye başladı.

İşçiler, son kamyon yüklemesinde helezon makinesinin yönünü çevirdikleri sırada facia yaşandı. Helezon makinesinin ucunun yüksek gerilim hattına temas etmesiyle elektrik akımına kapılan işçilerden Engin Tekin ve Şeyhmus Akatay olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda hafif yaralanan Erkan Gürkan ise, 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanede tedavi altına alındı.

Hayatını kaybeden işçilerin cansız bedenleri olay yeri incelemesinin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 3 çocuğu olan Tekin ile 6 çocuğu olan Akatay'ın her gün birlikte iş başı yaparak yükleme işi yaptıkları öğrenildi. Olayla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlatıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23