• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Albayrak: Açıklayacağımız paketle dengelenmeye katkı sağlayacağız

Yeniakit Publisher
2019-05-15 12:10:00 -
Albayrak: Açıklayacağımız paketle dengelenmeye katkı sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, üretimindeki pozitif trendin devam ettiğini dile getirerek, açıklanacak paketlerle sektördeki dengelenmeye büyük katkı sağlanacağını belirtti.

Mart ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sanayi üretimindeki pozitif trendin devam ettiğini belirterek, “Özellikle kamu bankalarımızla birlikte açıklayacağımız paketle sektörümüzdeki dengelenmeye büyük katkı sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Pozitif seyri güçlendiriyor

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sanayi üretimindeki pozitif trendin devam ettiğine dikkati çeken Bakan Albayrak, “Özellikle kamu bankalarımızla birlikte açıklayacağımız paketle sektörümüzdeki dengelenmeye büyük katkı sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak’ın tweeti ile paylaştığı infografikte de “Sanayi üretim endeksi ve sanayinin alt sektörlerinde yaşanan gelişmeler ekonomimizde dengelenme sürecinin pozitif seyrini güçlendiriyor” ifadesine yer verildi.

Ekonomiye güvenin göstergesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Pozitif seyre katkı sağlayan sermaye malları ve ara malı üretimindeki artışlar, reel sektörümüzün ekonomiye olan güvenini göstermesi açısından önemli” değerlendirmesinde bulundu. Varank, 2023’e kadarki seçimsiz dönemde katma değerli üretim öncülüğünde büyümek için çalıştıklarına işaret ederek, özel endüstri bölgeleri gibi yeni projelerle üreten ve istihdam sağlayan sanayicilerin yanında durmaya devam edeceklerini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23