• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Babacan vekil transfer edecek mi? İşte sorunun cevabı

Yeniakit Publisher
2019-07-31 09:27:00 -
Ali Babacan vekil transfer edecek mi? İşte sorunun cevabı

AK Parti'den istifa ederek yeni parti hazırlığına giriştiği iddia edilen eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile ilgili olarak son kulis bilgileri gelmeye başladı. Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, Babacan'ın vekil transferiyle ilgili önemli ipuçları verdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yeni parti kurma çalışmalarına hız veren Ali Babacan'ın milletvekili transferi ile ilgili "Gelenler bagajıyla gelecek. Seçim döneminde bize yük olacaklar" dediğini aktardı.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Siyasette yeni oyun planı" başlığıyla yayımlanan yazısında Babacan'la ilgili kulis bilgisi paylaştı.

Selvi'nin yazısında aktardıkları şöyle:

"Bazı özel görüşmeler yaptığı biliniyor"

"Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan cephesinde de gelişmeler var. Babacan'ın milletvekili transferine sıcak bakmadığı biliniyordu. Babacan'ın 'Gelenler bagajıyla gelecek. Seçim döneminde bize yük olacaklar' dediği ifade ediliyor. Milletvekili transferi peşinde değil ama bazı özel görüşmeler yaptığı biliniyor.

"Erdoğan'ı kolladığı ifade ediliyor"

Babacan'ın AK Parti'den ayrılanlar şeklinde bir parti kurmak yerine liberal, merkez sağ ve soldan yeni beyinleri siyasete taşımayı amaçladığı söyleniyor. Babacan'ın bir yandan da Erdoğan'ı kolladığı ifade ediliyor. Birlikte yola çıktıkları isimlere göre Babacan'ın Erdoğan faktörünü daha çok dikkate aldığı söyleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Alternatifli öneriyle çıkması bekleniyor"

Bu arada Babacan'ın parti programı da konuşulmaya başlandı. Parlamenter sistemi esas alacak olan Babacan'ın kamuoyunun karşısına alternatifli öneriyle çıkması bekleniyor.

-Güçlendirilmiş parlamenter sistem.

-Denge ve denetleme mekanizmaları yeniden düzenlenmiş başkanlık sistemi.

'Ekonominin önünü açan bir siyasal sistem' önerisi

Babacan'ı ön plana çıkaran ekonomideki başarısı oldu. Yeni partide de ekonominin ön plana çıkması bekleniyor. Ancak Babacan'ın sadece ekonomi değil, 'ekonominin önünü açan bir siyasal sistem' önerisi yapacağı söyleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

erdem-75

Bölünme kime CHP ve şer güçlere yarayacak. Millet ittifakı 2023'te aradan sıyrılacak, BABACAN hiç bir şey başaramayacak sadece bölünmeyi getirecek. temenni ederim ki, sonu Abdlatif şener gibi olacak. Çünkü çok iyi konumlarda olanlar hiç kıyme bilemediler

Hasan

Ya akit bu masonu ne kadar çok seviyorsunuz kendinize gelin biraz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23