• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Allah (CC) hiçbir kulu adaletsiz davranmaya sevk etmesin

Yeniakit Publisher
2020-03-27 11:43:00 -
Allah (CC) hiçbir kulu adaletsiz davranmaya sevk etmesin

Gazetemiz okurlarından Saadettin Bayram, "Allah (CC) hiçbir kulu adaletsiz davranmaya sevk etmesin" başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Adalet dedikçe aklıma lüzumlu, lüzumsuz birçok çağrışım geliyor. Önce İslam hukukunun öngördüğü adalet, sonra Hz. Ömer’in (ra) adaleti. Roma Hukukuna göre adalet. İthal Kanunlarımızın bize enjekte ettiği adalet. Adalet sanılan adalet. İdamdan sonra gelen adalet. Zulüm kılığına girmiş adalet. Örnekler çoğaltılabilir.

Biz adalet dedikçe aklımıza gelen adalet çağrışımlarına devam edelim. Darbecilerin kurduğu mahkemelerin adalet mekanizmasının getirdiği adalet. Madımak’taki adalet, Başbağlar’daki adalet. Merhum Demirel’in Adalet Partisi, Reis’in Kalkınmalı Adalet Partisi. 60’lı yılların Adalet gazetesi.

İlahi adaletin “ kul hakkına” verdiği adalet. Devletin adaleti, Patronun adaleti, amirin adaleti, memurun adaleti, çiftçinin ve işçinin adaleti. Velhasıl kelam adalet bence dünyanın dengesidir. Dengesi bozulan dünya yaşanmaz hale gelen mekâna döner. Adalet herkese lazımdır ve gün gelince lazım olur. Lakin Ahir zamanda mizan terazisine çıktığımızda esas adalet orada tecelli edecektir.  Boynuzsuz koyun, boynuzlu koyundan hakkını alacaktır.  Ebeveyn evlattan, evlat ebeveynden, amir memurundan, memur amirinden, Patron işçisinden, işçi patronundan mahşer yerinde kurulan mizanda haklarını alacaklardır.

Adalet üzerine söylenmiş o kadar çok söz, ayet, hadis var ki; insan ürperiyor. Vay ki vay kul hakkı alanlara. Adalet olmayan yerde adâvet vardır. Adalet mülkün temelidir. Geciken adalet idamdan sonra gelen affa benzer. Adalet; halkın dirliği ve düzeni, idarecilerin ise süsü ve güzelliğidir.

Adalet konusunda; birçok ayet, hadis ve veciz sözler vardır. Büyüklerimizin buyurdukları gibi “ adalet dünyanın dengesidir.” Allah hiçbir kulu adaletsiz davranmaya sevk etmesin. Rabbim hiçbir kulunu adaletsizliğe maruz bırakmasın. Ve Allah’ın hiçbir kulunu “Adaletin bu mu dünya” diyerek türkü söyletip isyan ettirmesin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Selâm ve dua ile…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23