• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Amacınız hayr olsun!’

Yeniakit Publisher
2019-12-20 13:07:00 -
‘Amacınız hayr olsun!’

Elif Rana Kişioğlu isimli okurumuz, ‘Amacınız hayr olsun!’ başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Her an, her yerde herkesin zikrettiği ve sahip olmayı arzuladığı kelime ve fiillerin başında HAYR kelimesi gelmektedir.

Peki hayatımızda bu kadar sık yer bulan bu kelimenin manası nedir? Bu soruya şu cevabı vermemiz mümkündür: Fayda amacı güdülen, iyiliği rota olarak belirlemiş, herkesin beğendiği, istediği şeyleri onların yararına olacak şekilde sunmaya gayret etme ve tüm güzelliklerin harmanı olarak nitelendirebiliriz.

Bu gayreti sağlayacak olan ise kişinin içindeki iyilik yapma hissiyatıdır. Bir eylem gerçekleştirilecekse bu eylemin kime ne yararı dokunacak öncelikli olarak bunu hesap etmeliyiz. Misal benim yapacağım bu eylemden etkilenecek olan kişiler mutlu olacak mıdır? Ya da bu onları tatmin edecek midir? Bu sorularla yola çıkmak ahlaki bir vazifedir aslında.

Hayr kelimesine en çok siyasi arenada ihtiyaç duymaktayız. Siyasiler toplumu yönlendirme, dizayn etme yetkilerine sahiptirler. Mutlu vatandaşların olabilmesi için iyi bir siyasi yönetim şarttır. Eğer devlet başkanı hayrlara vesile olacak bir iş yaparsa neticesinde halkta bu hayrdan faydalanır ve minnettar kalır. Siyasetçiler arenaya çıkarken siyasi gayelerini bir kenara bırakıp, oy için değil davası ve milleti için faydalı olmayı gaye edinmelidirler. Veyahut şunun ayağına çelme takayım, şu kişilere rakip olayım ya da bu partiyle lider olayım, gözde olayım, gündem oluşturayım… Ve daha niceleri…

Bu tarz eylemler hayr kavramıyla sürtüşmektedir. Hayr kavramının olmadığı bir yerde de huzur ve mutluluk yoktur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zaten amacınız da hayr değilse ne kadar aktif de olsanız insanların nezdinde kötü bir imajdan başka bir şey elinize geçmez. Yani sevilen ve sayılan birisi olamazsınız. Amacınız bir partiye rakip olmaksa evet olabilirsiniz ama gönüllerde taht kuramazsınız.

Netice itibari ile ne ekerseniz onu biçersiniz. Gül ekerseniz gül, diken ekerseniz diken biçersiniz. Hafızalarda da niyetinize göre yer edinirsiniz. Bu arenada top koşturabilirsiniz; ama hayrlı eylemler, ülkenin huzuru ve refahı için çalışmalar, faydalı projeler yapmazsanız ömrünüzü kendi kalenize top atmakla geçirirsiniz. Halkımızın ihtiyacı kuru sözler değil, yollarıyla, köprüleriyle, yaptıklarıyla dillere destan olan liderler bulmaktır.

Bu arenada var olmak mesele değil önemli olan gönüllerde var olabilmektir. Bu da yürekli siyasetçilerin işidir. Allah yürekli siyasetçileri başımızdan eksik etmesin…

Güzel günlere olan inancınız daim olsun…

Allah’a emanet olun…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23