• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerika'da yasaklanmıştı! Bir karar da Google'dan geldi

Yeniakit Publisher
2020-04-09 18:00:00 -
Amerika'da yasaklanmıştı! Bir karar da Google'dan geldi

Google, tüm çalışanlarına koronavirüs sebebiyle kısa süre içerisinde popülerliğini arttıran 'Zoom' adlı video konferans uygulamasını, güvenlik açığı oluşturduğu gerekçesiyle yasakladığını duyurdu.

Koronavirüs sebebiyle evlerine kapanan kişiler tarafından kısa bir süre içerisinde sıkça kullanılmaya başlanan 'Zoom' adlı video konferans uygulaması, geçtiğimiz günlerde Amerika'nın okullarında yasaklanmıştı. Bir karar da teknoloji devi Google'dan geldi. Kısa bir süre içerisinde 10 milyon kullanıcıdan 200 milyon kullanıcıya ulaşan 'Zoom' adlı video konferans uygulaması, güvenlik açığı oluşturabileceği gerekçesiyle Google tarafından tüm çalışanlarına yasaklandı.

Google sözcüsü Jose Castaneda, yaptığı bir açıklamada, çalışanlara Zoom adlı video konferans uygulamasının 'güvenlik açıklarını' belirten bir e-posta gönderdiğini ve bundan sonra şirkette çalışan kişilerin bilgisayarlarında bu uygulamayı kullanmamasını istediklerini belirtti. Castaneda, bu uygulamanın Google politikalarına aykırı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Çalışanlarımızın şirket ağımız dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikamız uzun süredir devam ediyor."

"Şirket hesaplarına zarar verebilir"

Öte yandan Google sözcüsü Jose Castaneda, kurumsal bilgisayarlarda çalıştırılması halinde Zoom adlı uygulamanın şirket hesaplarına zarar verebileceğini belirterek, kullanmaya devam etmek isteyen çalışanların, bu uygulamayı kişisel mobil cihazları ve kişisel bilgisayarları üzerinden kullanabileceklerini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hakkın yolu islam

madem öyle kaldırsınlar o zaman playstore den neden kaldırmıyorlar ? insanlar kolay şekilde birbiri ile toplu olarak etkileşim kurması ve psikolojik olarak normalleşme süreci oluşması panik çığırtkanlığı yapanların işine gelmiyor mu acaba ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23