• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara Barosu mu CHP bürosu mu?

Yeniakit Publisher
2019-05-08 11:54:00 - 2019-05-08 11:56:12
Ankara Barosu mu CHP bürosu mu?

YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar vermesinin ardından Ankara Barosu’nun vesayetçi söylemlerde bulunmasına hukukçulardan sert tepki geldi. Avukat Cüneyt Toraman ve Avukat Hasan İlter, “Ankara Barosu’nun düşmanca tavırları kabul edilemez” dediler.

 Alper Koç  Ankara 

Millet iradesinin tam manasıyla sandığa yansıması için İstanbul’da seçimlerin iptal edilmesinin ardından bazı çevreler harekete geçti. İptal kararının ardından Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın ilk işi Alman haber ajansına seçim iptalini değerlendirmek olurken, YSK’nın verdiği kararın ardından tüm üyelerine mesaj atan Ankara Barosu, “Yönetim Kurulu toplanmıştır. YSK’nın hukuk kılıfıyla millet iradesini gasp etmesine karşı yol haritası belirlenecek ve alınacak kararlar tüm meslektaşlarımıza duyurulacaktır” ifadeleri ile milli iradeye duyduğu saygısızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Öte yandan, konuya ilişkin bilgi almak amacıyla aradığımız Ankara Barosu telefonlara cevap vermedi.

Baro neyin peşinde?

Ankara Barosu’nun yaptıklarına şaşırmadıklarını söyleyen Avukat Cüneyt Toraman, “Önceden yaptıklarını gizleme gereği duyarlardı. Artık ona bile gerek duymuyorlar. Önceden Ankara Barosu’na CHP’nin arka bahçesi derlerdi. Bir kısmı tasfiye edilmesine rağmen ufak tefek kalanlar hâlâ gördüğünüz gibi eylemlerine devam ediyor. Bunlar milli iradeden ne anlıyor? İstanbul’da yok sayılan halkın oyları ne olacak? Bir avukatlık kurumu olan Ankara Barosu neyin peşinde anlamıyorum. Bir usulsüzlük varsa, bir hırsızlık varsa, geniş çaplı bir yolsuzluk var ki araştırıldı doğrusu neyse o yapıldı. Bunlar kırk yıldan beri bir mekanizma kurmuşlar bütün seçimlerde çalıyorlar. Eğer bu seçimde bu kadar yüksek oranda çalmasalardı biz asla olayın farkında olmayacaktık. Her seçim öncesi bas bas bağırıyorlar. Oylarımız çalınıyor, hakkımız yeniyor diyorlar ama kendileri yıllardır çalıyorlar kimse farkında değil” diye konuştu.

Ankara barosu düşmanca davranıyor

Ankara Barosu’nun, YSK ve hükümete karşı düşmanca tavırlarının kabul edilemeyeceğini ifade eden Avukat Hasan İlter, “Bu tip kuruluşların asıl amacı meslektaşlarımızın sorunlarını dile getirmektir, o sorunlarına çözüm üretmektir. Ama bunlar kendilerine hükümet düşmanlığı görev edinmişler. Binlerce avukat sıkıntı içerisinde yaşarken, bu mesleğin onuru ayaklar altına alınırken sesini çıkaramayan Baro’nun, kendilerinin desteklemediği bir siyasi parti için YSK’nın verdiği karara nasıl karşı çıkabilir bunu anlamak mümkün değil. Bu tür düşmanca tavırlar kabul edilemez. Ankara Barosu’nun bir tek görüşe sahip olan bir kuruluş değil. Ben avukat olarak Ankara Barosu’nun verdiği bu kararları kabul etmiyorum. YSK gibi seçimi yöneten bir kurumun verdiği karara saygı göstermeden sanki bütün avukatlar kendi uşaklarıymış gibi davrananları kınıyorum” şeklinde konuştu.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23