• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara'da fantastik keçi heykellerini bakın neye benzettiler

Yeniakit Publisher
2020-01-18 13:57:00 -
Ankara'da fantastik keçi heykellerini bakın neye benzettiler

Ankara meydanlarına serpiştirilen yeni keçi heykelleri bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu kez eskilerden farklı olarak fantastik ve dışavurumcu bir anlayışla yorumlanan Ankara keçileri keçiden çok Star Wars filmindeki küçük "uzay hurdacılarına" benzetildi ve çocuklar açısından ise "korkutucu" olarak nitelendi. Bir kesim ise keçileri televizyon karakteri "Alf"e benzetti.

Orhan Aysezen yeniakit.com.tr

Ankara'nın sembol hayvanlarından keçiler daha önce de Ankara alanlarına arzı endam etmişti. Murat Karayalçın tarafından 90'ların başında meydanlara konulan beyaz taş veya mermerden üretilen keçi heykellerinin bir bölümü tahrip edildi bir bölümü çalındı veya zaman içinde ortadan kayboldu. Karayalçın'ın keçilerine Ankara'da şu vakitler nadir rastlanıyor.

Yeni heykeller Ankara keçisinin değişik yorumunu ortaya koyarken sanatçıların heykellerin daha soyuta kaçtığı ve fantastik ve ekspresyonist bir bakış açısıyla üretildiği belirtildi.

Ankaralılar sosyal medyada yeni ahşap heykeller hakkında türlü türlü yorum yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise düşüncelerini paylaşırken "Mansur Yavaş'ın heykeli. Doğruysa 80 bin TL vermiş. Heykel keçiden başka herşeye benzemiş... Dinazor keçi desen rahat yerler :))) :))) :))) Lütfen çocuklara göstermeyin. Gece rüyalarına girebilir" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Heykellerle ilgili vatandaşlar da "Ben mobilyacı ustası olarak bu kadar kötü oymacı ustası görmedim", "Gerçekten çok Gotik bir çalışma. Umarım Deve heykeli falan yapmaz. Keçiye 80.000 veren deveye 500.000 verir. Resmen ağlanacak haline gülüyoruz Angara..Angara keçileri kaçırmış :)))", "Alf'e benzemiş..." gibi yorumlar yaptılar.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

bu keçiye benzemiyorki. nasılsa paraları millet ödüyor cebinden çıkmıyor mansurun. başka bir şeye neden yatırım yapmıyor çokta lazım bişey olsa keçi heykeli. mansura benziyor bu keçiler

hercai

Agaclari kesip keci heykeli dikiyorlar, yazik bu vatana! Tekrar agac dikilsin bu abuk sabuk seyler yapmak yerine! Yetimin malini yiyiyorlar utanmadan!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23