• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Antep fıstığında yeni dönem! Artık böyle satılacak

Yeniakit Publisher
2019-02-11 18:41:00 -
Antep fıstığında yeni dönem! Artık böyle satılacak

Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği uyarınca Antep fıstığı ambalaj ve paketlerinde Türk Patent ve Marka Kurumunun belirlediği amblemi kullanma zorunluluğu getirildi.

Antep fıstığı ambalajlarında Türk Patent ve Marka Kurumunun belirlediği amblemi kullanma zorunluluğu getirildi.

Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, "Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği" uyarınca Antep fıstığı ambalaj ve paketlerinde kullanımı zorunlu hale gelen amblem ve logo ile ilgili sektör temsilcileri bilgilendirildi.

UYGUNLUK ŞARTLARINI TAŞIMASI GEREKECEK

Avukat Ekin Karakuş Öcal, amblem ve logo kullanımı ile ilgili katılımcıları bilgilendirerek, amblemin kullanılabilmesi için ürünün tescil belgesinde belirtilen uygunluk şartlarını taşıması gerektiğini belirtti.

Menşe adı, mahreç işareti ve geleneksel ürün adlarına ilişkin üç ayrı amblem oluşturulduğunu aktaran Karakuş, "Antep fıstığı için kullanılması gereken menşe adı amblemi olacak. Ayrıca amblemi kullananların belirli periyotlarla denetlenerek kullanım şartlarına uygunluğunu kontrol edilecek." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

GTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavsara da fıstık logosu ve ilgili dokümanlara odanın web sitesinden ulaşılabileceğini kaydederek, amblemin, Siirt, İran ve Amerikan fıstığı gibi türlerden ayırt edilebilmesi için kullanılması çağrısında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23