• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AÖF kaydımı sildirmek istiyorum, nasıl sildirebilirim?

Yeniakit Publisher
2019-12-10 16:48:00 - 2019-12-10 16:52:13
AÖF kaydımı sildirmek istiyorum, nasıl sildirebilirim?

AÖF kayıt silme nasıl yapılır? AÖF kaydımı sildirmek istiyorum, nasıl sildirebilirim? Eğitim hayatlarına açıköğretim fakültesinde devam eden pek çok kişi bulunuyor. Açıköğretim fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerin okula gitme zorunluluğu bulunmuyor. AÖF’ye kayıt yaptıran ancak çeşitli sebeplerden dolayı Açıköğretim’de devam ettirmek isteyenler kayıtlarını nasıl sildirebileceklerini merak ediyor. İşte, merak ettiğiniz “AÖF kaydımı sildirmek istiyorum, nasıl sildirebilirim?” sorusunun cevabı.

AÖF kaydımı sildirmek istiyorum, nasıl sildirebilirim? Eğitim hayatlarına açıköğretim fakültesinde devam eden pek çok kişi bulunuyor. Açıköğretim fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerin okula gitme zorunluluğu bulunmuyor. AÖF’ye kayıt yaptıran ancak çeşitli sebeplerden dolayı Açıköğretim’de devam ettirmek isteyenler kayıtlarını nasıl sildirebileceklerini merak ediyor. İşte, merak ettiğiniz “AÖF kaydımı sildirmek istiyorum, nasıl sildirebilirim?” sorusunun cevabı. 

AÖF nedir?

Açıköğretim örgün eğitim tarzından çok farklı olarak, okul kampüsüne gitme zorunluluğu olmayan, derslerin tamamen bilgisayar vasıtasıyla sanal ortamda interaktif olarak işlendiği, katılımcıların dersleri istediği zaman ve istediği yerde tekrar izleyebildiği eğitimin adıdır.

AÖF kaydımı sildirmek istiyorum, nasıl sildirebilirim?

Kayıt sildirmek isteyen öğrencilerin; özel kimlik belgesi ile (Nüfus Cüzdanı, T.C kimlik numaralı Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) birlikte, illerde bulunan AÖF bürosuna bizzat başvurması veya kendisinin başvuramaması halinde genel vekaletname ile vekilinin başvurması gerekmektedir.

Geçmiş öğretim yıllarına ait dönem öğretim gideri ve dönem öğrenim ücreti/dönem öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin kayıtlarının silinebilmesi için AÖF bürosuna başvurmadan önce bu borçlarını bankaya ödemeleri gerekmektedir. Posta ile kayıt silme işlemi yapılmaz! Kayıt silme işlemini anne, baba, kardeş ve eş gibi yakınları yaptıramaz.

Kayıt silme işlemi, öğrenciye, ilgili askerlik şubesine, Anadolu Üniversitesi otomasyon sistemine aynı anda bildirildiği ve bu işlemin iptal edilmesi mümkün olmadığı için öğrencilerimiz kayıt silme konusunda kesin kararlarını vermeden AÖF bürolarına başvurmamalıdır. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin bir programında hâlen kayıtlı olan öğrencinin, 2019-2020 öğretim yılında yeni bir programa kayıt yaptırabilmesi için eski kaydını sildirmesi gerekmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23