• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araç muayeneleri ne zamana kadar ertelendi?

Yeniakit Publisher
2020-04-05 17:40:00 -
Araç muayeneleri ne zamana kadar ertelendi?

Araç muayeneleri ne zamana kadar ertelendi? sorusu araç sahiplerinin merak ettiği bir soruydu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok işyeri kapatıldı. Vatandaşlar izolasyonu azaltmak adına evlerinde kalıyor. Bu süreçte araç muayene süresi gelen araç sahipleri araçlarını nasıl muayene ettirecekleri konusunda endişe ederken Ulaştırma Bakanlığı araç muayene zamanı gelenler için süreyi uzattığını duyurdu. Peki, Araç muayeneleri ne zamana kadar ertelendi? Araçlar muayene süresi dolsa bile ne zamana kadar trafiğe çıkabilecek?

Araç muayeneleri ne zamana kadar ertelendi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle araç muayene sürelerini uzattı. Süresi gelen araç muayenesini 3 ay içinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, işlemlerini bu sürenin bitiminden itibaren 45 günde yapabilecek.

Motorlu taşıt sahibi olan ve aracının muayene süresi gelenler için Ulaştırma Bakanlığı Resmi Gazete’de yayımladığı yönetmelikte değişikliğe gitti.

Salgını nedeniyle muayene süresi gelen ve yaptıramayanlar için üç aylık süre tanındı. Üç aylık sürenin sonunda 45 gün içinde araç muayenesinin yaptırılması şartı getirildi. Bu süre gerektiği takdirde Bakanlıkça uzatılabilecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ve araç muayene istasyonlarının açılması, işletilmesi ve araç muayenesi hakkında yönetmeliğe eklenen geçici maddede şöyle denildi:

*Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle, bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesi gereğince muayene süresi gelen araçlarının muayenesini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitiminden itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler. Bu süreler gerektiğinde Bakanlıkça uzatılabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte resmi gazetede yer alan araç muayenlerinin uzatılması kararı;

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23