• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ASELSAN'dan büyük başarı! Yerli imkanlarla üretildi, görevine başlıyor!

Yeniakit Publisher
2019-07-28 19:10:00 -
ASELSAN'dan büyük başarı! Yerli imkanlarla üretildi, görevine başlıyor!

ASELSAN'ın hava tehditlerine karşı namlulu silah sistemlerinin etkinlik düzeylerinin artırılması amacıyla geliştirdiği 35 mm Parçacıklı Mühimmat (Atom) göreve başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile 27 Aralık 2017'de imzalanan 35 mm Hava Savunma Sistem Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Tedariki Sözleşmesi kapsamında, ilk teslimat kalemi olan 35 mm Parçacıklı Mühimmat (Atom) kabulü, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı Atış Poligonu'nda icra edilen testlerle tamamlandı.

Proje için ASELSAN Macunköy yerleşkesinde tapa otomatize üretim hattı kuruldu.

Etkin hava savunma çözümü sağlıyor

Sayıları hızla artan seyir füzesi, havadan karaya füzeler, insansız hava araçları ve benzeri hava tehditlerine karşı namlulu silah sistemlerinin etkinlik düzeylerinin artırılması amacıyla yeni nesil programlanabilir parçacıklı mühimmat kullanımı gündeme geldi. Hava tehdit unsurunun yüksek kinetik enerjiye ve penetrasyon yeteneğine sahip parçacıklardan oluşan bir bulut içerisinde bırakılmasına dayalı söz konusu mühimmat konsepti; klasik mühimmat tipleri ile etkinlik sağlanamayan birçok hava tehdidine karşı maliyet-etkin hava savunma çözümü sağlıyor.

ASELSAN tarafından geliştirilen dip tapalı bir akıllı mühimmat olan Atom, parçacıklı mühimmat ile birlikte kullanıldığında namlulu silahların etkinliği önemli ölçüde artarak küçük ve hızlı hedeflere karşı etkinlik sağlıyor. Atom, hassas zaman sayma ve ölçülen mühimmat çıkış hızına göre düzeltmeli zaman programlama yetenekleri sayesinde yüksek vuruş hassasiyeti yakalıyor.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

3 farklı versiyonu bulunuyor

Geliştirilmiş parçacık saçılımına sahip Atom, 4 kilometre etkili menzille, elektromanyetik karıştırmaya karşı dayanıklı görev yapıyor.

Atom'un görevlere yönelik 3 farklı versiyonu bulunuyor.

Atom 35 mm Hava Savunma; havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava aracı (İHA), savaş uçakları, helikopterler, çeşitli kara hedeflerine karşı etkinlik gösteriyor.

Atom 35 mm ZMA; ana muharebe tankları, zırhlı muharebe araçları, hafif zırhlı/zırhsız araçlar, piyade birlikleri, bina, korunak ve benzeri sabit hedefler, sütre gerisinden taarruz eden birlikler ve İHA'ları etkisiz hale getiriyor.

Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi hedefi için önemli bir kilometre taşı olan 35 milimetre Hava Savunma Sistemleri Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Tedariki Projesi Sözleşmesi kapsamında, havadan karaya füzelere karşı etkinliğini kanıtlayan ve "Füze Avcısı" unvanını kazanan hava savunma top sistemlerinin seri üretimi gerçekleştiriliyor. Üretilecek sistemler Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarına teslim edilecek.

Seri üretimi devam eden Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi'nde (Korkut) de parçacıklı mühimmatlar kullanılabiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

"balikci"

türk firmalari cok kibirli ve burnu kalkip, email yoluyla telefon yoluyla birilerine ulasmak imkansiz, [email protected] nede diger adreslere ilesilmiyor. benim iletisime gecmem gereken kisinin ismi Oguz Sener , bir icadim var, hibe etmek istiyorum aselsana... ama ulasmak imkansiz bunlara.. bulusum farkli bir miknantis gücü, bir bölgeye iki farkli boyutta/ frekvansda , veriyorum elektromanyetik, simdiye kadar bilinen mesela mikrodalga effekti elektronlari titretme olayi ile isinma olusur denilir, ama gercekte titretmez, protonun/neutronun etrafinda dolanan elektronu bir dinama aksi gibi düsünün bu dinamanin aksini zorla frenlersiniz isinma olusur, buda buna benzer, hatta lazerde buna benzer, lazer isiginin kendisi sicak degildir, sadece bir yüzeye deydigi anda isinir ve demiri bile eritebilinir, ...neyse... kisacasi bulus, amatörce yapilan testler sayesinde gösteriyor A dan B ye giden ses sinyalini havaya bu effekti uygulayarak, sesin büyük miktarini kesebildik, yani sunu düsünün,, bir ses duvari. bunda potansiyel cok. ayrica bunu denemedik ama muhtemelen her türlü radar ve diger farkli amplütüddeki dalgalari duruda bilir, yani bu demektirki, ucaklari, ücken dörtgen, köseli kenarli ve hantal sekilde yapmaya gerek yok f.35 ve diger sözde görünmez ucaklar gibi. buldugumuz olay cok basit bagzi seyleri farkli sekilde kullandik, farkli bir mantik ile. ve bir bakir plakasinida, yine kimsenin kullanmadigi sekilde monte ettik, elektro manyetik vericinin üzerine, ben bunun patentiyle ugrasamam, ancak büyük bir firma ugrasir, bu yüzdende aselsana vermek istiyorum, bilmiyorum baska hangi firmaya hibe edilir, vatana hizmet icin, cünkü maddi bir karsilik beklentim yok, zaten ekonomim cok iyi..... bizim Türkiyedeki insanlarin su kötü bir özelligi var, "siradan " insanlari kale almazlar, eger yabanci bir sirketi arasaydim, sizinle söyle bir konuda konusabilirmiyiz diye, ayni gun cevab yazarlardi, bunu baska konurlarda denedim. yalniz galiba su anki görünenen duruma göre galiba, yabanciya vermemde bu bilgiyi, madem Türkiye kullanamazsa, baska ülkelerde kullanamasin.

Hikaye

4 km nedir. Uçaklar 20 km ile 80 km arasında uçuyor.. onları vuramaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23