• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asıl düşman bunlar

Yeniakit Publisher
2020-04-06 09:30:00 - 2020-04-06 09:32:29
Asıl düşman bunlar

Türkiye’yi sarsan virüs karşısında bile negatif siyasetinden vazgeçmeyen CHP, parti içindeki farklı sesleri bir bir sustururken, terör partisi HDP, kirli provokasyonlarıyla toplumu korku ve paniğe sevk ediyor. CHP’li İmamoğlu, milli birlik ruhunu hiçe sayarken; Koç Grubu ise kinini bilim adamından çıkardı...

 Mustafa Durmaz  İstanbul 

Onurlu bir Türkiye için gece gündüz çalışan hükümetin, toplumu kutuplaştırdığını savunan sözde birleştirici zihniyet, nefret tohumları saçıyor. Türkiye’yi sarsan virüs karşısında bile negatif siyasetinden vazgeçmeyen CHP, parti içindeki farklı sesleri bir bir sustururken, terör partisi HDP, kirli provokasyonlarıyla toplumu korku ve paniğe sevk ediyor. CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, virüs salgınının her geçen gün etkisini artırdığı bir süreçte bile milli birlik ruhunu hiçe sayarken, ülkenin altını oymak için fırsat arayan Koç Grubu ise, Türkiye’nin sağlıkta yaptığı devrimleri dillendiren bir bilim adamını işten atarak millete olan düşmanlığını bir kez daha gösterdi.

Övdü başına gelmeyen kalmadı

Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Çilingiroğlu, ölüm-kalım tünelinden geçen ABD’nin sağlık sistemin iflas ettiğini, Türkiye’nin ise sağlık altyapısının gücüne dikkat çekmişti. “Türkiye, Amerika’dan çok daha düzenli ve organize çalışıyor. Ülkemle gurur duyuyorum” sözleriyle gündeme gelen Çilingiroğlu, “New York savaş alanı gibi, çok büyük kaos var. ABD’de insanlar takır takır ölüyor. Sizler çok şanslısınız. İşsiz bile kalsanız 50 TL SGK ödemesi ile ilaç alıp, tedavi olabiliyorsunuz. Allah devletimizden razı olsun” ifadelerini kullanmıştı. Koronavirüs tedavisi konusunda yaptığı tespitler üzerine programın moderatörü Didem Arslan Yılmaz tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışılan Çilingiroğlu’na bir şok haber de Koç Üniversitesi’nden geldi. Çilingiroğlu, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında Koç Üniversitesi tarafından işine son verildiğini açıkladı. Çilingiroğlu, kendisine yayın arasında üniversiteden e-posta gönderildiğini belirterek, “Misafir Profesörlük görevime son vermişler. Gerekçesi yayına izinsiz çıkmak” dedi. Çilingiroğlu, daha sonra Twitter’dan bir açıklama yaparak, “Söz konusu işe son verme maili 3 Nisan, Türkiye saatiyle 21.27’de gönderildi. Daha önce tarafıma bu yönde böyle bir tebliğ de yapılmamıştı” ifadelerini kullandı.

Salgın CHP’ye işlemedi

AK Parti’nin millet hayrına yaptığı her şeye takoz olan CHP de parti içi politik dengelerinde her türlü entrikayı sahneliyor. 9 seçim kaybetmesine rağmen kirli bir kaset kumpası sonucu yapıştığı koltuğu bırakmak istemeyen CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 3 CHP’li daha partiden ihraç edildi. Salgın dinlemeyen CHP yönetimi, eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, eski milletvekili Mehmet Sevigen ve Avukat İrem Çiçek’i sadece a Haber ve CNN Türk’e konuştular diye partiden attı. Aynı CHP’de terör örgütlerine tepki gösteren, partiyi eleştiren veya iktidar partisinin icraatlarıyla ilgili olumlu açıklama yapan tüm isimler tasfiye edildi.

Konsere para var hastaneye yok

Tembellik kralı CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, koronavirüsün bütün dünyayı kasıp kavurduğu, acımasızca can aldığı bir dönemde hayati derecede öneme sahip olan şehir hastanelerine resmen takoz olduğunu kendisi fütursuzca itiraf etti. İBB, koronavirüs salgını ile mücadelede hayati öneme sahip Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarını yapmayacağını duyurdu. CHP’li büyükşehir belediyesinin İstanbul Valiliği’ne gönderdiği yazıda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Başakşehir Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarıyla ilgili çalışma yapamayacağı belirtilerek, “Kurumumuzun içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve 2020 bütçemiz dikkate alındığında söz konusu talebin tarafımızca yerine getirilmesi mümkün görülmemektedir” denildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapımı büyük ölçüden tamamlanan ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun bağlantı yolları inşaatlarını durdurması ile akıbeti merak edilen Başakşehir Şehir Hastanesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devreye girdi. Hummalı bir çalışmanın başladığı yolun önümüzde aya yetiştirileceği ifade edildi.

Darbeci oğlu Soyer’den tehdit

CHP’li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise korsan bağış kampanyasının iptal edilmesi üzerine tehditler savurdu. CHP’li Soyer, İçişleri Bakanlığı’nın, gerçek kişiler, kurumlar, dernek ve vakıfların, bir banka hesabı ilan ederek veya makbuz karşılığında para toplayabilmesi için 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun hükümlerine uygun hareket etmesi gerektiğine yönelik şunları söyledi: “Onlar para derdinde biz can! Bunların hesabı bir gün sorulacak.

HDP’nin son çırpınışları

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, eline megafon alıp, “Hükümet istiyor ki Kürtler ölsün. Onun için tedbir almıyor” diye sokak sokak gezdi. Virüs üzerinden halkı tahrik etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da HDP'li Tosun hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlattı.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Boran

Devlet bu kuduz olmuş köpekleri neden karantinaya almiyor bundada kuduz vuruşu yapacaklar

ilhan

akit:)boşa nafile çırpınışlar bunlar sizinde ağababalarınızınd aişi bitti.bunc aharamibunca adam kayırma,bunca rüşvet,bunc ahakedilmeyen bağış,bunca haksız atamalar.siz ALLAH C.C. adaletini ne zannetiyorsunuz?aklınızd aalacağınız avanta ihale ile kıldığınız göstermelik namazmım sizi kurtaracak.derste almıyorsunuz ders.yüce rabbimin adına kurban olayım işte adaleti böyle tecelli eder.yerin dibine bata bata yok olup gideceksiniz.boşuna oraya buraya öemkirmeyin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23