• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asker selamı Alman futbolunu vurdu! Alman devinden skandal hamle

Yeniakit Publisher
2019-10-19 15:00:00 -
Asker selamı Alman futbolunu vurdu! Alman devinden skandal hamle

Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan teröristlere yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe destek için milli futbolcuların verdiği asker selamı Alman Kulübü Schalke04'e adeta battı. Takımın, Türk oyuncularıyla bir toplantı yaptığı ve uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Alman medyasında bugün yer alan haberlere göre, tartışmalara neden olan asker selamı ile ilgili Schalke04 kulübü, Türk kökenli oyuncularıyla bir toplantı yaptı.

Toplantıya Ozan Kabak, Ahmed Kutucu, Levent Mercan’ın yanısıra Schalke04 ve Almanya U21 takımının formasını giyen Suat Serdar katıldı. Toplantıda oyuncularla bizzat Schalke04 Teknik Direktörü Davit Wagner’in görüştüğü belirtilirken, Wagner’in “Ne istediğimizi, ne istemediğimizi oyuncularımıza anlattık. Tüm savaşlara, terör ve şiddete karşıyız” şeklindeki sözleri basın tarafından aktarıldı.

Söz konusu görüşmede Türkiye ile Almanya’nın kültürel gelenekleri de konuşulurken Türk oyunculara, Almanya’da askeri ortamı ile ilgilide bilgilendirmenin yapıldığı da belirtildi.

Bu arada Bundesliga yetkililerinin hakemler ile bu konuyu konuştukları ve gol sevinci için asker selamına başvuran oyuncu olursa kart ile cezalandırmalarını gerektiren bir cezai durum olmadığı ancak bu davranışın hakemler ve gözlemciler tarafından rapor edilmesi geriktiği vurgulandı.

Herhangi bir yaptırım olup olmayacağının raporlar okunduktan sonra değerlendirileceği de ifade edilirken, Bundesliga yetkilileri bir yandan da UEFA’nın Türkiye için açtığı soruşturmanın sonucunu da bekleyeceği yorumları yapılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatan Türkoğlu

Bizde Acaba Kısasa kısas yapıp, Bize Karşı Teröre destek veren Avrupa ülkelerinin , bizim liglerimizde top koşturan futbolcularına aynı muameleyi yapsak bize yakışır kalırmı.Yani desekki siz burda top koşturuyorsunuz ama !!Sizin ülkelerinizi yönetenler !!!!! Bize YANİ TÜRK HALKINA silah sıkan pkk, ypg, pyd, deaş , dhckp, vb neyse işte ne kadar eli kanlı örgüt varsa bunlarla koyun koyuna bize karşı cephe almışlar desek ve Asla bu durumu kabul etmiyoruz desek .SPORLA Bİ ALAKASI OLURMU!!??AYIP, AYIP YUH SİZE BE MEDENİYET DÜŞMANLARI. Biz bütün bu ırkcı ve terbiyesizce yapılan davranışları kabul etmiyoruz ve bimukabele şiddetle SİZE iade ediyoruz.Avrupa spor kamoyuna duyurulur.

Mete

Ya Oldu, ğun yada Ğörün, düğün gibi ol. Eğer yüreği Türkiye için çarpıyorlarsa, hiç bir şeyden korkmamalılar. ALLAH bütün Türk Milletini ve Türk Mehmetçiğini korusun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23