• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'den 5G açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-05-14 11:57:00 - 2019-05-14 12:13:28
ASO Başkanı Nurettin Özdebir'den 5G açıklaması

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, açıklamalarda bulunarak "5G bizim hayatımızı kolaylaştıracak, işlerimizi hızlandıracak, şimdiye göre belki binlerce katı aleti, nesneyi insanı birbirine bağlayacak." ifadesini kullandı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "5G ve Ötesi… Nedir, Ne Değildir, Ne Beklemeliyiz" konulu konferansta konuştu.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Odanın ev sahipliğinde, TÜSİAV Kadın Platformu ve Ankara Üniversitesi Kadın Platformu iş birliğiyle "5G ve Ötesi… Nedir, Ne Değildir, Ne Beklemeliyiz" konulu konferans düzenlendi.

Özdebir, burada yaptığı konuşmada, dünyanın çok hızlı geliştiğini, bilgisayarlarda, bugüne kadar yazılmış bütün kitaplardan daha fazla dijital veri üretildiğini bildirdi.

4.Sanayi Devrimi nesnelerin interneti

Dijitalleşmenin bir sonucu olarak ortaya çıkan 4.Sanayi Devrimi'nin nesnelerin interneti olarak da ifade edildiğini anımsatan Özdebir, "4. Sanayi Devrimi sadece üretim değil, bana göre bir ekosistem yani karar-destek mekanizmalarını içine alan, sizin en uzaktaki müşterinizle en uzaktaki tedarikçinizi bile size entegre eden ve bunlar arasında muazzam bir haberleşme ihtiyacını doğuran ekosistem." değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle yakın geleceğin teknolojisi olan 5G'nin bu ekosistemde çok önemli bir rolünün bulunduğunu vurgulayan Özdebir, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"5G bizim hayatımızı kolaylaştıracak, işlerimizi hızlandıracak, şimdiye göre belki binlerce katı aleti, nesneyi, insanı birbirine bağlayacak ve bu yeni sistemi yönetmek için şimdikinin 100 katı daha hızlı olacak bir internet altyapısı sağlayacak. Bu alanda Türk bilim adamı Prof. Dr. Erdal Arıkan 'Polar Kodlama' diye bir algoritma geliştirdi. Bu algoritma sayesinde verinin daha hızlı, daha doğru ve kesintisiz akması açısından bir imkan doğurdu. Maalesef Sayın Arıkan'ı şehrimizde olmasına rağmen bir Çin markasının onu ödüllendirmesiyle tanıdık. Oysa yabancılardan önce bizim tanımamız gerekirdi. Ondan öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum."

Konferansa, Özdebir'in yanı sıra Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, TÜSİAV Kadın Platformu Başkanı Füsun Şener, iş dünyası temsilcileri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23