• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ateizmin evreleri nelerdir? Ateistler herkese saygılı mıdır?

Yeniakit Publisher
2020-02-11 19:12:00 - 2020-02-17 13:14:49
Ateizmin evreleri nelerdir? Ateistler herkese saygılı mıdır?

Ateistler bütün görüş ve düşüncelere eşit mi yaklaşırlar? İnsanlar neden ateist olurlar? Etrafa tehlike saçarlar mı? Ateistlerden korkmalı mıyız? İşte merak edilen soruların cevabı.

İnsanlar neden ateist olurlar? Bunun yüzlerce cevabı olabilir. Fakat genellikle bilimsel makaleleri okuyup atomların dünyasında kaybolan boş beyinler, okudukları bu makalelerin etkisinde kalarak ateistleşirler. Bilime inanırlar ve bilimin her şeyi açıklayabileceğini zannederler. Tanrıtanımazlık, genellikle üniversite sıralarında meydana gelir. Nadiren lise çağında da görülebilir. İnsan bir kez ateistleşme yoluna girdi mi artık, dinle ilgili okudukları her şeye uydurma gözüyle bakmaya başlar. Oysaki, bir meseleye nasıl bakarsan öyle görürsün. Çirkin bir görüntüyü güzel görmek isterseniz, hemen olmasa da bir süre sonra muhakkak onu güzel görmeye başlarsınız. Yani bakış açımız; anlamak istediğimiz şeyi bize gösterir. Ateistlerde dine kuşku ile bakarlar ve din kitaplarını okuduklarında kendilerine göre çelişki çıkarırlar.

Ateistler hiçbir dine inanmazlar ve tanrı diye bir şeyin olmadığına inanırlar. Oysa hiçbir şeye inanmamak da bir inançtır. Yani inançsızlık diye bir şey yoktur. İnsan öyle ya da böyle muhakkak bir şeylere inanır. İnançsız insan, boş bir beyindir.

Ateist olan insanlar kendilerine göre çok büyük bir risk almış olurlar. Onların inancına göre, öldükten sonra bir tanrı varsa, büyük hezimete uğrayacaklar. Muhtemelen, öyle bir durumda kendilerini savunarak kurtulabileceklerini sanırlar. Yani “ey tanrı, mademki vardın, neden bana varlığını bildirmedin” gibi fantezi düşüncelerle kurtulabileceklerini düşünürler. Oysa ki dinimiz İslam’a göre o gün; “eyvah bana” diyenlerden olacaklardır.

Ateistlerin evreleri:

  1. Herkese saygılı olmak.
  2. Narsist olmak. (Kendine aşıklık)
  3. Hedonist olmak. (Zevkperestlik)
  4. Anarşist olmak. (Kanun tanımamak)

Herkese saygılı olmakla başlayan ateistlik, zamanla narsistliğe dönüşür. Kendisine âşık olmak, tüm insanların kendisine hizmet etmesini düşünmekle devam eder. Sonraki aşamada hedonistleşir ve sadece zevk için yaşamaya başlar. Ölümden sonra hayat olmayacaksa, yaşarken bütün zevkleri tatma arzusu başlar. Son aşama olarak anarşistleşir ve tıpkı Diyojen gibi dünyada kimsenin kendisine kanun koyamayacağını düşünürler. Bazı ateistlerde başka bir son aşama daha olabilir. Vahşileşmek. Kimseye acımamak. Bu aşama genelde Batı toplumlarında ve dinsizliğin yaygın olduğu ülkelerde görülür. Zevk için seri cinayetler yapabilirler. Sonuç olarak ateistler herkese saygılı olduklarını söylerler fakat zamanla bu aşamalardan geçerek tehlikeli bir insan olabilirler. Kuşkusuz, ömrü boyunca 1. evrede kalan ateistler de vardır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Amerikalılar ateizm belasının ne derece tehlikeli olduğunu anladıklarından dolayı, dünyanın yönetimini böyle insanlara bırakmamak için her şeyi yaptılar. Batılı ülkelerde bunun farkına vardı ve halklarını ateizmden korumak için çaba sarf ettiler. Ateizm öylesine büyük bir tehlikeli inanca dönüşebilir ki; Amerikalılar bunun çok iyi farkına vardılar ve bu nedenle her 1 doların üzerine IN GOD WE TRUST yani biz tanrıya güveniriz (inanırız) yazdılar. Çünkü 1 dolar herkesin cebine bir şekilde girecektir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muahhahaha

Muahahhahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahahaha

dinamikler

"Tanrı yoksa, herşey mübahtır." - Dostoyevski... (işte ateistlerin düşüncesi)
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23