• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ateşkesi bozmaya hazırlanıyorlar! İdlib'e saldıracaklar

Yeniakit Publisher
2020-03-24 14:50:00 -
Ateşkesi bozmaya hazırlanıyorlar! İdlib'e saldıracaklar

Suriye'yi yerle bir eden Esed rejimi, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan İdlib Mutabakatı'nı bozmaya hazırlanıyor. Rusya ve Esed rejimi güçleri, bölgede lojistik faaliyetlerini hızlandırarak yeni bir saldırının planlarını yapıyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejiminin, 5 Mart'ta ilan edilen ateşkese rağmen İdlib'e saldırı düzenleme hazırlığında olduğu bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Rusya ve Esed rejimi güçleri, İdlib genelinde muhaliflere yönelik saldırıya geçmek üzere hazırlık yapıyor. Hazırlıklar kapsamında bazı bölgelerde lojistik faaliyetler yürütülüyor.

Bölge kaynakları buna ek olarak, İdlib güneyindeki Maret el Numan ve Kafranbel'de konuşlu rejim güçlerinin, Cebel Zaviye'de muhaliflerin kontrolündeki Bera, Fatira, Belyun ve Kefr Uveyd yerleşimlerini bombaladığını aktardı.

İdlib'in Serakib'de konuşlanmış olan rejim güçleri ise, Serakib kuzeyinde bulunan Afes'i top ve füzelerle hedef aldı.

Ne olmuştu?

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 17 Mart'ta yaptığı açıklamada İdlib’deki muhalif grupların ‘ateşkesi yeniden toparlanmak ve silahlanmayı artırmak için kullandığını ve hükmet güçlerine ait mevzilere yeniden karşı operasyonlar düzenlediğini’ iddia etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rusya tarafından yapılan açıklamalar, Rusya'nın sivil alanlara yönelik başlatacağı yeni saldırı dalgasını meşrulaştırma girişimi olarak yorumlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin 5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği zirvede, İdlib’de gerginliğin düşürülmesi hedefiyle ateşkesin uygulanması, ortak devriyelerin yapılması ve müşterek koordinasyon merkezinin kurulması yönünde kararlar almıştı.

Rusya'nın İdlib'de siyasi ve askeri amaçlarını ateşkes yoluyla gerçekleştirememesi halinde İdlib'de sivillere yönelik yeni bir saldırı dalgası başlatabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

....

En 5 kat daha sert cevap veririz

süleyman şah

ne amerika'ya ne de rusya'ya güvenilmeyeceği ispatlanmıştır...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23