• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa ülkesi resti çekti: Türkiye'ye yaptırım istemiyoruz

Yeniakit Publisher
2019-10-17 19:10:00 -
Avrupa ülkesi resti çekti: Türkiye'ye yaptırım istemiyoruz

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, Türkiye'ye yönelik yaptırımları desteklemediklerini belirterek Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiklerini duyurdu.

Barış Pınarı Harekatı 9. gününde devam ederken, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, ülkesinin, harekat nedeniyle Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uygulanmasını desteklemediğini belirtti.

Türkiye'nin terör örgütü PKK/YPG tehdini ortadan kaldırmak için Suriye sınırlarında başlattığı Barış Pınarı Harekatı planlandığı gibi başarıyla devam ederken, Bulgaristan'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva Zaharieva, Bulgaristan Ulusal Televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Bulgaristan'ın komşusu, müttefiki ve ekonomik ortağı olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Bulgaristan ile yapılan göç anlaşmasının gereğini eksiksiz yerine getirdiğini söyleyen Zaharieva, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin endişelerini anlayışla karşılaması gerektiğini belirtti.

'Türkiye'ye karşı yaptırımlar uygulanmasını desteklemiyoruz'

Zaharieva, Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanmasına ilişkin bir soruya "Bulgaristan, Türkiye'ye karşı yaptırımlar uygulanmasını desteklemiyor ve bunun Türkiye ile sürdürmek istediğimiz diyaloğa katkı sağlamayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ekonomik ilişkiler

Türkiye’nin, Bulgaristan’ın iyi bir ekonomik ortağı olduğuna işaret eden Zaharieva, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 4,2 milyar doları aştığını anımsattı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tr.

Ah o ..t korkusu yokmu? İnsanlara neler yaptırıyor.Merak ederim Bulgaristan komşumuz değilde mesela Portekiz veya Avusturyanın yerinde olsa idi yine bizi desteklerlermiydi? Tabiiki HAYIR...

DELİ DUMRUL

Ah menfaat. Menfaatler olmasa bunların hangisi olurdu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23