Kadın - Aile

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbası tarifi ve malzemeleri

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Soğuk ayran aşı çorbası yapmak için, haşlanan bakliyatlar bir süre soğutulur ve yoğurtla birleştirilir. Sıcak ayran aşı çorbası ise, kaynayan bakliyatlar ocaktan alındıktan sonra, üzerine karıştırılarak yoğurt koyulur. Peki ama ayran aşı çorbası malzemeleri nelerdir? Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbası tarifi ve ölçüsü...

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Ayran aşı çorbası tarifi ve malzemeleri
-

Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? Yöresel çorbalarımızdan ayran aşı çorbasını buradan tam kıvamıyla öğrenebilirsiniz. Soğuk ya da ılık olarak yenen bu çorba, hafif olması nedeniyle ramazan sofralarımızı şenlendirecektir. Bunun yanı sıra sade bir öğün olarak da bu çorba yapılabilir. Çünkü içerisindeki bakliyatlar sayesinde fazlasıyla doyurucu olacaktır. 

Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı yarma
  • su
  • 250 gram yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Üzerine;

  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • tereyeğı

Genişçe bir tencereye yarmaları yıkayıp ekleyin ve kaynatın. 10-15 dakika kadar kaynatın ve altını kısın.

Ardından üzerine haşlanmış  15 dakika pişirin ve ocaktan indirip ılımasını sağlayın.

Bir kaseye yoğurdu alın. Üzerine bir miktar tuz ve dövülmüş sarımsak ilave edip çırpın. Tencerenin içerisine, karıştırarak yoğurdu ilave edin.

Sosu için; yağ ve naneyi bir tavada kızdırıp, üzerine dökün.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.