Kadın - Aile

Babagannuş nasıl yapılır? Babagannuş tarifi ve malzemeleri

Babagannuş nasıl yapılır? Orijinal babagannuş tarifi tartışılsa da meze olarak her bir yemeğin yanında tüketilen patlıcanlı şekli her yerde tüketiliyor. Peki ama babagannuş nasıl yapılıyor ve içinde neler var? Babagannuş malzemeleri ve tarifi...

Babagannuş nasıl yapılır? Babagannuş tarifi ve malzemeleri
-

Babagannuş nasıl yapılır? Orijinal babagannuş tarifi tartışılsa da meze olarak her bir yemeğin yanında tüketilen patlıcanlı şekli her yerde tüketiliyor. Peki ama babagannuş nasıl yapılıyor ve içinde neler var? Babagannuş malzemeleri ve tarifi...

Patlıcan her türlü lezzetiyle damakları şenlendiren bir sebze. Közlendiğinde ekstra bir lezzeti olan patlıcan, babagannuşa çok yakışıyor. Bu denenmiş tarifle patlıcanlı ve enfes bir babagannuş yapmanız mümkün...

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet orta boy közlenmiş patlıcan
  • 1 adet orta boy közlenmiş domates
  • 1 adet kırmızı közlenmiş biber
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet közlenmiş yeşil biber

Öncelikle közlenmiş olan bütün malzemeleri bir poşet içerisine alarak terleme yöntemi ile üzerindeki kabuklardan ayrılmasını sağlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyarak küçük parçalar halinde kesin.

Derin bir kase içerisine közlenmiş ve kesilmiş; patlıcan, biberler ve domatesi alın. Üzerine, soğanı küp küp keserek ilave edin. Sarımsağın kabuklarını soyun ve bir havanın içerisinde güzelce döverek ezip karışıma ekleyin.

Son olarak nar ekşisi, maydanoz, zeytinyağı ve naneyi de ekleyerek karıştırın.

Şimdiden afiyet olsun...

 

 

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.