Baklava tarifi nasıl yapılır gibi aramalar ev hanımlarının gözdesi haline geldi. Pastaneden baklava almak yerine evde kendi imkanlarımızla çıtır baklava açmak artık çok kolay bir hale geliyor. Evde çok lezzetli yapılan baklavanın hamuruna ne koyulduğu merak edilir. Baklava hamuruna ne koyulur? İşte baklava hamuru tarifi
Baklava tarifi nasıl yapılır gibi aramalar ev hanımlarının gözdesi haline geldi. Pastaneden baklava almak yerine evde kendi imkanlarımızla çıtır baklava açmak artık çok kolay bir hale geliyor. Evde çok lezzetli yapılan baklavanın hamuruna ne koyulduğu merak edilir. Baklava hamuruna ne koyulur? İşte baklava hamuru tarifi
Baklava hamuru tarifi
Malzemeler
5 su bardağı un
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
Hazırlanışı
Süt dışındaki malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
ÖNE ÇIKAN VİDEO
Süt haricindeki malzemeleri hamurunuzu yoğuracağınız derin kaseye alıp karıştırın.
Yavaş yavaş ılık süt ekleyerek hamurunuzu 15 dakika boyunca yoğurun.
Kolay açılacak bir hamur kıvamı elde edin.
Duruma göre süt ya da un miktarını biraz artırabilirsiniz.
Hamura koyduğunuz sirke, piştiği zaman baklavanızın kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.