• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Banu Güven ile İsmail Saymaz arasında Suriyeliler tartışması

Yeniakit Publisher
2019-07-29 15:32:00 -
Banu Güven ile İsmail Saymaz arasında Suriyeliler tartışması

Kemalistler'e olan hayranlığı ile bilinen Banu Güven ile sosyal medya üzerinden sürekli olarak ırkçı paylaşımlar yapan İsmail Saymaz arasında Suriyeliler konusunda tartışma çıktı.

Son günlerde kendini daha da hissettiren Suriyelilere yönelik sert politikalar iki gazeteciyi sosyal medyada karşı karşıya getirdi. Banu Güven, Suriyelilere yönelik ırkçı söylemleri sebebiyle İsmail Saymaz'ı eleştirdi. Saymaz ise DAEŞ terörü üzerinden göçmenleri hedef almaya devam etti.

Özellikle kayıt dışı Suriyelilere yönelik sertleşen önlemler Türkiye gündemini işgal etmeyi sürdürüyor. İçişleri Bakanlığı, kayıtlı olmayan göçmenlere yönelik sınır dışı etme uygulamasının daha önce de yapıldığını son günlerdeki faaliyetlerin yeni bir uygulama olmadığını söylüyor. Buna tepki gösterenler ise önlemlerin çok sert olduğunu, kayıt belgesi yanında olmayan herhangi bir göçmenin çoğu zaman sorgulanmadan sınır dışı edildiğini veya kayıtlı olduğu ile gönderdildiğini, İstanbul'da yaşayan ailelerinden ve devam ettikleri işlerinden zorla ayrıldıklarını belirtiyor. İngilizce tabelaların yaygın olduğu İstanbul'da Suriyelilere ait işletmelerdeki Arapça tabelalara yönelik kaldırma ya da Arapça'nın çok küçük bir boyutta Türkçe ismin altına yazılması uygulaması da tepki çeken kararlar arasında.

Tüm bunların Türkiye'deki ırkçı ve göçmen karşıtı damarı beslediği belirtilirken, Suriyelilere yönelik sert söylemleriyle bilinen gazeteci İsmail Saymaz da göçmenlere karşı nefreti körüklemekle suçlanıyor.

Bu kapsamda İsmail Saymaz'a tepki gösteren gazeteci Banu Güven ve Saymaz arasında sosyal medyada tartışma yaşandı. İşte o tartışma:


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayrettin HATUNOĞLU

Sayın Akit Gazetesi Sahibi ve Yetkilileri, ''Dost acı ama gerçeği söyler.'' diye atalarımızı çok doğru bir sözü vardı. ''mızrak çuvala sığmıyor'' artık gerçekler o kadar büyüdü ki saklanamıyor. Bir zamanlar çok doğru ve güzel hizmetler yapan iktidar, çok yanlış ve çok kötü şeyler yapmaya başladı. Kısaca gemi su alıyor ve batacak size tavsiyem o yanlışları savunup sizin de batmamanızdır. İktidarın yaptığı yanlışları savunarak onların gerçekleri görmesini engelliyorsunuz. Günahlar savunmakla sevaba dönüşmez. Bakın ne yaparsanız yapın halkın ''Suriyeliler artık gitsin'' algısını değiştiremezsiniz ok yaydan çıkmıştır. Eğer işin gerçeğini öğrenmek istiyorsanız bir refarandum yapın görürsünüz. Eğer iktidar Suriyelileri göndermeyi kabul etmezse ilk seçimde milletimiz iktidarı gönderecek sonra sıra Suriyelilere gelecek: Misafirlik süresi çoktan dolmuştur. Halkla yıllardır iç içe yaşayan Suriyeliler artık çekilmez hale gelmişlerdir. Sergiledikleri rezilliklere tahammül edilemez olmuştur. Artık Sayın Erdoğan'ın hatırı da onları savunmaya yetmiyor. Ülkelerine dönsünler biz onlara gerekli desteği verelim savaşıp ülkelerini düşmandan temizlesinler. Bizim namusumuza kadın kızlarımıza sarkacaklarına düşmanlarına sarksınlar. Biz Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşında onlar gibi tırsıp bir başka ülkeye sığınıp orada baş belası olmadık. Arslanlar gibi mücadele ettik. Şehit, gazi olduk vatanımızı ve onurumuzu kurtardık. Onlara da bunu tavsiye ediyoruz. Misafirliğin de kardeşliğinde bir sınırı vardır ve bu sınır aşılmıştır. Ülkeleri bayram tatili yapılacak kadar güvenli işse pekala orada yaşayabilirler. Güle güle yolları açık olsun.

ahmet

boluculer kapismis
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23