• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Barzani'den büyük ihanet! "4 MİT'çiyi şehit verdik"

Yeniakit Publisher
2017-09-30 20:55:00 - 2017-09-30 20:58:09
Barzani'den büyük ihanet! "4 MİT'çiyi şehit verdik"

Kuzey Irak bağımsızlık referandumu gündemdeki yerini koruyor. Ateşle oynayan Barzani'nin karanlık geçmişine dair ayrıntılar da bir bir ortaya çıkıyor.

Bağımsızlık referandumunu yapan Barzani'nin bozuk siciline dair çarpıcı örnekleri Milliyet yazarı Tunca Bengin, bugünkü köşe yazısında sıraladı.

İsrail bayraklarının gölgesinde yapılan referandumda Barzani'nin tutarsızlıkları ve güven ciddi soru işareti oldu. Barzani'nin “Referandumun Türkiye milli güvenliğine bir tehdit olarak algılanmasını istemiyoruz. Kesinlikle sınırları değiştirmeyeceğiz” sözleri tartışma konusu oldu. Peki Barzani'ye güvenilir mi?

MİT'Çİ EYMÜR ANLATTI

Merak edilen sorunun yanıtını Milliyet yazarı Tunca Bengin, “Hiç güvenmem Barzani’ye, bize de kazıklar attı” diyen MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'in anlattıklarını köşesine taşıdı.

MİT TÜRKMENLERİ ORGANİZE ETTİ, BARZANİ SADDAM HÜSEYİN'DEN YARDIM İSTEDİ

“Benim görevde olduğum yıllarda hem Barzani’nin Selahaddin’inde hem de Talabani’nin Süleymaniye’sinde görevli arkadaşlarımız vardı. Karşılıklı yardımlaşıyorduk ve adamlarımız onların güvencesi altındaydı. Talabani bölgesinde herhangi olumsuz bir olay olmamıştı. Ancak Barzani’nin kontrolü ve teminatı altındaki bölgede iki ayrı saldırıda dört arkadaşımız şehit oldu. Barzani PKK’nın yaptığını söyledi, ama failler hiçbir zaman yakalanmadı. MİT’in Müsteşarlık girişinde şehitler yeri var, orada isimleri yazıyor bu dört arkadaşımızın.

1994-95’te silah zoruyla Talabani’nin kontrolündeki Erbil’de bizim bayağı bir organizasyonumuz oldu. Orada Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getiren özel harpçi Abdullah (Soyluoğlu) arkadaşımızla Türkmenleri topladık, düzenli bir kuvvet haline getirdik. Bundan Türk dostu gibi davranan Barzani rahatsız oldu ve Saddam Hüseyin’den yardım istedi. Tabii Talabani’yi de şikâyet etti. Saddam’ın ordusu geldi, Türkmenleri dağıttı, sürdü. Ondan sonra da Erbil’i Barzani’ye teslim eti. Yani bir düşman olarak gördüğü Saddam’la bile hemen anlaşabilen bir adam.”

2 UÇAKLA İSRAİL'E GÖTÜRÜLDÜLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Barzani’ye bugün İsrail’den ve PKK’dan gelen desteğin sürpriz olmadığını belirten Eymür devam ediyor:
“İsrail bir anda ortaya çıkmış değil. 1994-1996’da anneleri Yahudi olan bölgedeki bazı insanlar Diyarbakır üzerinden 2 uçakla İsrail’e götürüldü. Bir kısmı sonradan değişik isimlerle geri döndüler, diğerlerinden bizim haberimiz bile olmamıştır ne yaptıklarından.
Barzani PKK ile çatıştı ama neticede dışarıya karşı birbirlerini koruyup kolluyorlardı. Hatta PKK’nın üst düzey adamlarını saklayıp taşıdığı bilgileri geldi. Türkiye Kuzey Irak’a girdiğinde PKK’lılara yardım ettiğine dair de çok bilgi aldık. Ama o PKK ile çatışırken TSK’dan yeterli lojistik destek alamadım diye bizim elemanlara yakınıyordu. Yani güvenilmez, kendi çıkarını düşünen bir adam.”

Nasıl güveniyordunuz?

“Ne yapalım, orada bir işbirliği gidiyor neticede. Ben de defalarca Kürt bölgesine gidip Barzani ile görüştüm. Ama bu PKK’nın yayın organında çıkmaya başlayınca biraz tedbirli gittik ondan sonra...”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23