• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan açıkladı: Korumaya devam edeceğiz

Yeniakit Publisher
2019-05-21 19:20:00 -
Başkan Erdoğan açıkladı: Korumaya devam edeceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatar Sürgünü'nün 75. yılı dolayısıyla yayımladığı telgrafta, "Türkiye'nin Kırım'da yaşayan ve işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini korumaya her koşulda devam edeceğini vurgulamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Kırım'da yaşayan ve işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini korumaya her koşulda devam edeceğini vurgulamak istiyorum." dedi.

Kırım Tatar Sürgünü'nün 75. yılı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Ukrayna Enformasyon Politikası Bakan Vekili Emine Ceppar, "Tek bir şeyi anlamaya mecburuz. Mücadele etmezsek Kırım geri dönmez. " dedi.

YTB ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle Kırım Tatar Sürgünü'nün 75. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Kırım Marşı ile İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sürgünde hayatını kaybedenlerin anısına Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Sürgünü anlatan belgesel gösterimi ve sürgün tanıklarının hatıralarını paylaşması ile devam eden programda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı okundu.

Erdoğan, telgrafında şu ifadelere yer verdi:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"KIRIM TATARLARININ ANA YURTLARINDAN KOPARILMALARINA VE BÜYÜK KAYIPLAR VERMESİNE NEDEN OLAN BU ELİM HADİSEYİ 75. YILINDA BİR KEZ DAHA HÜZÜNLE HATIRLIYORUZ. TÜRK VE DÜNYA TARİHİNİN UNUTULMAZ İNSANLIK SUÇLARINDAN BİRİ OLAN, GEÇEN 75 YILA RAĞMEN ACISI BUGÜN DE YÜREĞİMİZİ DAĞLAYAN SÜRGÜNDE YAŞAMINI YİTİRENLERİ RAHMETLE ANIYORUZ. TÜRKİYE'NİN KIRIM'DA YAŞAYAN VE İŞGAL SONRASINDA BÖLGEDEN AYRILMAK ZORUNDA KALAN KIRIM TATARLARININ HAK VE MENFAATLERİNİ KORUMAYA HER KOŞULDA DEVAM EDECEĞİNİ VURGULAMAK İSTİYORUM."

Çok taraflı mücadele

Programda konuşan Ukrayna Enformasyon Politikası Bakan Vekili Emine Ceppar, Kırım Tatar sürgününde binlerce Kırım Tatarı'nın evlerini terk edip ölüm kalım arasında kaldığını söyledi.

Ceppar, "18 Mayıs 1944'te sürgün faciaları yıllarca sürdü ve halen daha bitirilemedi" ifadesini kullanan Ceppar, Kırım Tatarlarının dünya haritasının en sert köşelerine sürgüne gönderildiğini kaydetti.

İnsanların siyasi, medeni görüşleri için mahkum edilemeyeceğini belirten Ceppar, Kırım'da yaşanan faciaların halen sürdüğünü savunarak, bu konuda çok taraflı mücadele edilmesi gerektiğini altını çizdi. Ceppar şöyle konuştu:

"Tek bir şeyi anlamaya mecburuz. Mücadele etmezsek Kırım geri dönmez. Hem siyasi, hem diplomatik, hem enformasyon tarafıyla mücadelemize devam etmeliyiz. Bu mücadelenin esası, halkın kanun çerçevesinde hareket etmesidir. Belli ki Ukrayna siyasi hayatında yeni bir devir başlıyor. Yeni seçilen Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve kurulan hakimiyet aynı düşman ve aynı zorluklarla karışılacak: İşgal ve mücadele. Ukrayna toprakları işgal altında, 13 bin öldürülen insan, 25 bin yaralan Ukrayna vatandaşı. Bunların hepsi kanayan yaradır. Bunların hepsini gerçekleştiren Rusya'dır."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23