• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan'dan 'Lozan' mesajı! 'Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecekler'

Yeniakit Publisher
2019-07-24 11:43:00 - 2019-07-24 12:10:20
Başkan Erdoğan'dan 'Lozan' mesajı! 'Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecekler'

Doğu Akdeniz ve Suriye ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Doğu Akdeniz ve Suriye'de attığımız adımlar, milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını koruma hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz ve Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, ayrıca Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 96. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan'ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş senedi olan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 96'ncı yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl aynı zamanda istiklal mücadelemizin başlangıcının 100'üncü yıl dönümüdür. Dünyanın en güçlü ordularına karşı verdiğimiz Milli Mücadele, ülkemizin bağımsızlık belgesi olan Lozan Antlaşması'yla taçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, bir asır önce olduğu gibi bugün de bağımsızlığına, bekasına, vatandaşlarının huzur ve güvenliğine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlılığa sahiptir. Son dönemde Doğu Akdeniz'de ve Suriye'nin kuzeyinde attığımız adımlar, milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur.'

'Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecekler'

Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir. Bu düşüncelerle Lozan Barış Antlaşması'nın 96'ıncı yıl dönümünde cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve minnetle yâd ediyorum."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gurdal

Bakin reis ne demis lozan icin iyi okuyun iyi...

Bilal

Allah sana uzun ömür versin asrın lideri.Senin olman müslüman Türk milletine yaşama sevinci veriyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23