• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başsavcılıktan Erdoğan’a yönelik ağır sözlere fezleke! ‘Delilleri önüne koyacağız’ demişti

Yeniakit Publisher
2019-07-21 12:23:00 -
Başsavcılıktan Erdoğan’a yönelik ağır sözlere fezleke! ‘Delilleri önüne koyacağız’ demişti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturuyor" sözlerine ilişkin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın fezleke düzenlediği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturuyor" sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke düzenlediği öğrenildi. Fezlekede, Kılıçdaroğlu’nun 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' suçunu işlediği belirtildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 Aralık 2018'de Ankara'da düzenlenen 'İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı'nda "FETÖ’nün her ayağını ortaya çıkardılar. Baklavacı ayağı, sanayici ayağı, esnaf ayağı, gazeteci ayağı, bilmem ne bilmem ne. Bir şey eksik. FETÖ’nün siyasi ayağı. Bunu söylüyorum mahkemeye de vermiyorlar. Çünkü götürüp delilleri önüne koyacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları nedeniyle fezleke düzenledi.

Delil mevcut

15 Mayıs 2019’da düzenlenen fezlekede, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup veya o örgütün çıkarlarına uygun çalışmalarda bulunan bir kişi olarak göstermek suretiyle; onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde tahkir etmek suretiyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçunu işlediği yönünde yeterli kanuni delilin mevcut olduğu" ifadeleri kullanıldı.

Fezlekede, yasama dokunulmazlığının milletvekillerine mutlak bir koruma sağlamadığı, TBMM tarafından dokunulmazlıkların kaldırılabileceği kaydedildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hercai

1 NUMARALI FETOCU SENSIN kILCIKDAROGLU! BOSUNA CHP NIN BASINDA DEGILSIN! KASETLE GELDIN KASETLE GIDECEKSIN SANIRIM.

CEVAT

FETONUN 1 NR SIYASI AYAGI OLAN ...YEMUSUN OGLU ERMENI KOMONIST ...KAMAL ERMENIOGLU ....ACILEN KACMADAN TUTUKLANMALIDIR........ ...BU FITNE VE FESAT CIA PROJESI ...MOSSAD AJANI....YAHUDI USAGI.... ...SATILMIS SIZOFREN AKILLI.... ....YAKALANMALIDIR.....SGK IFLAS ETTIREN BU FOSIL KAFALI HIPER MANYA K........KULLANMA TARIHI BITTI AMA YERINE BULAMADIKLARI ICIN TUTUYOR LAR..............MOSSADIN APARATI BU YEMUSUN ERMENI SIPASI........ ...AYNI ZAMANDA ISLAM DUSMANI........ ....OSMANLI DUSMANI.....TURKDUSMANI ...........ISLAM DUSMANLARININ ......COGU YAHUDI...VE ERMENILERDIR..... .....BU ERMENIYI ICERI KODESE ACILEN ATILMASI ELZEMDIR......BU ERMENI SIPASI DEVLETI SOYMAYA DEVAM EDIYOR.......11.YASINDAKI KIZINI SIGORTA YAPTIRAN...15 KIZINA REDIZANS CALAN BU HIRSIZ.... ...ERMENI TOHUMUNA HESAP SORMA ZAMANI GELDI..........YAHUDI FETO.... ILE ..TA 80 LERDEN BERI BERABER ...... ......FETO BUNU SGK KOYDU BU SIPADA BUTUN FETOCULARI SGKYA SOKTU.............HALA FETOCULUGU SURUYOR..............
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23