• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beklenen tahmin ondan geldi… İstanbul hazırlan, geliyor… Hem de 3-4 kez

Yeniakit Publisher
2017-10-10 12:32:00 - 2017-10-10 12:34:32
Beklenen tahmin ondan geldi… İstanbul hazırlan, geliyor… Hem de 3-4 kez

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen "Bu sene normal, beklenen bir kış mevsimi olacak gözüküyor” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi  (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim  Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'yi bol kar yağışlı bir kışın beklediğini  belirterek, "Bu sene normal, beklenen bir kış mevsimi olacak gözüküyor. Bazı  yıllardaki gibi ılık bir kış olmayacak. Sıcaklık normal değerlerde olacak.  Türkiye genelinde kar yeteri kadar yağacak. Batıdan doğuya kadar tüm Türkiye kar  yağışından nasibini alacak." dedi.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört mevsimin de  yaşandığı şanslı ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Küresel ısınmanın tüm dünyayı olduğu gibi özellikle son yıllarda  Türkiye'yi de hissedilir şekilde etkilemeye başladığını dile getiren Şen,  "Küresel ısınmanın getirdiği iklim değişikliğine yıllardır dikkati çekiyorduk.  Ancak bu uyarılar gözle görülür olmadığı için tam olarak kavranamıyordu. Şimdi  ise iki yıldır bu iklim değişikliği ülkemizde yaşanmaya başlandı. İşte aşırı  sıcaklar, dolu yağışı falan. Bu durumu artık sürekli yaşayacağız. İnsanlarımızın  buna alışması gerekiyor." diye konuştu.

Prof. Dr. Şen, bu yıl yaşanan sıcaklık rekorlarına dikkati çekerek,  "Türkiye'de ciddi şekilde iklim değişikliği yaşanıyor. Artık yaz mevsimi uzadı.  Eylül de bir yaz mevsimi oldu. Kış ve yaz arasındaki geçiş dönemi daraldı ve  daralmaya devam edecek. Sıcak bir yazdan sonra eylül ve ekim de buna ayak  uydurdu. İşte son dönemde yavaş yavaş serin hava kendini göstermeye başladı.  Eylülde sonbaharı göremedik. Sonbahar yeni başlıyor. Bu ayın 15'inden sonra  sonbaharı göreceğiz." şeklinde konuştu.

"Normal sıcaklıklarda bol kar yağışlı bir kış"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Şen, kasımın yarısından sonra da yavaş yavaş kışın kendisini  göstermeye başlayacağını belirterek, şunları anlattı:

"Bu sene normal, beklenen bir kış mevsimi olacak gözüküyor. Bazı  yıllardaki gibi ılık bir kış olmayacak. Sıcaklık normal değerlerde olacak.  Türkiye genelinde kar yeteri kadar yağacak. Batıdan doğuya kadar tüm Türkiye kar  yağışından nasibini alacak. Ancak şöyle bir durum dikkati çekiyor; özellikle  doğuda sıcaklıklar biraz yüksek görülüyor. Öyle çok dondurucu soğuklar olmayacak  gibi duruyor. Ancak bu, kar yağışının fazla olması demektir çünkü kışın sıcaklık  yüksek olursa daha çok yağar."

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, en çok İstanbul'da kışın nasıl  geçeceğinin merak edildiğini vurgulayarak, "İstanbul malum Türkiye'nin megakenti.  15 milyon civarı insan burada yaşıyor. Dolayısıyla buradaki iklim koşulları daha  çok ilgi çekiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da normal değerlerde  bir kış bekliyoruz. Yani sıcaklık normal değerlerde ve kar yağışlı olacak.  İstanbul'da 3-4 kere güzel kar yağışı olur. Şehir merkezinde ısıdan dolayı kar  pek kalmıyor ancak kentin kuzeybatı bölgelerinde kış mevsimini tam olarak  yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23