• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyin damarı neden tıkanır? Damar tıkanıklığı belirtileri neler?

Yeniakit Publisher
2019-11-05 12:59:00 - 2021-05-10 11:02:35
Beyin damarı neden tıkanır? Damar tıkanıklığı belirtileri neler?

Mehmet Ali Erbil'in gece iki beyin damarının birden tıkandığı bundan dolayı yakınlarının son anda Erbil'i hastaneye kaldırdıkları daha önce açıklanmıştı. Beyin damarları tıkanma belirtileri neler? Damar tıkanıklığı neden olur? Beyin damarı ve şah damarı tıkanıklığında görülebilen belirtiler soruları da Erbil’in hastaneye kaldırılmasıyla birlikte daha sık sorulmaya başlandı. Beyin damar tıkanıklığı, genellikle ateroskleroza bağlı damar içinde plak birikimine bağlı olarak ortaya çıkar. İşte Beyin damarları tıkanma belirtileri.

Mehmet Ali Erbil'in dün gece iki beyin damarının birden tıkandığı bundan dolayı yakınlarının son anda Erbil'i hastaneye kaldırdıkları öğrenilirken beyin damarları tıkanıklığı nedir? Beyin damarları tıkanma belirtileri neler? Damar tıkanıklığı neden olur? Beyin damarı ve şah damarı tıkanıklığında görülebilen belirtiler soruları da Erbil’in hastaneye kaldırılmasıyla birlikte daha sık sorulmaya başlandı.

Beyin damarı tıkanıklığı; Beyin damarları, beyin ve/veya beyin damarlarının hastalıkları yanında ve belki daha çok vücudun sistemik hastalıkları ve diğer organ(lar)daki hastalıklardan etkilenirler. Beyin damarındaki hastalıklar, beyin damar daralması ya da tıkanması veyahut beyin damar(lar)ından kanama şeklinde, beyin işlevlerini bozan, hastaları çoğu zaman ağır sakatlık ya da hatta bazen yaşamsal tehlikeye götüren beyin damarı tıkanıklığı, çeşitli hastalıklar olarak ortaya çıkarlar.

Damar tıkanıklığı neden olur? 

Damarlarda tıkanıklık oluşumunda en önemli faktör, damarların esneklik ve iç yüzeylerindeki pürüzsüzlüğün kaybına neden olan aterosklerozdur. Damar sertliği olarak da bilinen ateroskleroz gelişimini tetikleyen çeşitli faktörler vardır. Bu faktörlerden bazıları;

Aşırı kilolu olmak,

Sigara kullanımı,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hipertansiyon,

Hiperkolesterolemi,

Diyabet,

Hareketsiz yaşam tarzı,

Doymuş ve trans yağlar açısından zengin sağlıksız beslenme şekli,

Ailede ateroskleroz öyküsü,

İleri yaş olarak sıralanabilir.

Beyin damarı ve şah damarı tıkanıklığında görülebilen belirtiler neler?

Ani görme kaybı

Bulanık görme

Vücudun bir yarısında uyuşma, karıncalanma, kuvvet kaybı ve hissizlik

Yürüme güçlüğü

Denge bozukluğu

Bilinç bulanıklığı

Konuşma bozukluğu

Baş dönmesi

Şiddetli baş ağrısı

Yutma güçlüğü

Hafıza problemleri.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23