• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biden'ın 'diktatör' sözlerine Kuzey Kore'den cevap geldi

Yeniakit Publisher
2019-05-22 14:16:00 -
Biden'ın 'diktatör' sözlerine Kuzey Kore'den cevap geldi

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kim Jong-un'u diktatör ve tiran olarak niteleyen ABD Başkan aday adayı için "Söylediği şey, insan olarak temel niteliklerden yoksun bir ahmağın safsatası" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore medyası, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe  Biden'ın, ülke lideri Kim Jong-un'u "diktatör" olarak nitelendiren sözlerine sert  tepki gösterdi.

Yonhap ajansının haberine göre, Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı  KCNA'da yayımlanan yorum yazısında, ABD'deki 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat  Partiden aday adayı olan Joe Biden'ın bir kampanya konuşması sırasında Kuzey Kore  liderini "diktatör ve tiran" olarak nitelendirmesine karşılık, "(Biden'ın)  Söylediği şey, bırakın politikacı olmasını, insan olarak bile temel niteliklerden  yoksun bir ahmağın safsatası" değerlendirmesinde bulunuldu.

Biden'in, "düşük zekalı bir ahmak" olarak adlandırıldığı yazıda, Kuzey  Kore'nin, "ülkenin yüce liderliğini provoke etmeye cüret eden birini asla  affetmeyeceği ancak bunun bedelini ödeteceği" ifadesi yer aldı.

Yazıda ayrıca "Biden, kendini en popüler aday olarak övüyor. Buna  kuşlar bile güler." yorumu yapıldı.

Biden, hafta sonu düzenlediği seçim kampanyasında yaptığı konuşmada,  ABD'nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un  gibi "diktatör ve tiranlara" kucak açmaması gerektiğini söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Başkan Yardımcısı olan Joe  Biden, nisan ayı sonunda, 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Partiden aday  adayı olduğunu resmen duyurmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23