• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilim insanları o makineyi solunum cihazına dönüştürecekler

Yeniakit Publisher
2020-04-04 18:21:00 -
Bilim insanları o makineyi solunum cihazına dönüştürecekler

ABD'li bilim insanları, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi(FDA) tarafından onay alınması halinde, uyku apnesi rahatsızlığı bulunan hastaların tedavisinde kullanılan bir makineyi solunum cihazına dönüştürebileceklerini açıkladı.

Tüm dünyayı derinden yaralayan koronavirüs salgını ile pek çok ülkede aşı ve ilaç geliştirilme çalışmaları sürerken, ABD'li bilim insanlarından umutlandıran bir açıklama geldi. California Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onay alınması halinde, uyku apnesi rahatsızlığı bulunan insanlar için kullanılan bir makineyi koronavirüs hastaları için solunum cihazına dönüştürebileceklerini açıkladı. Bilim insanları, onay alınması halinde geliştirilecek solunum cihazının derhal seri üretime geçebileceğini de belirtti.

"Koronavirüs hastalarına büyük ölçüde kolaylık sağlayacak"

California Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan gıda, ilaç, biyomedikal ürün ve medikal araç denetimlerini gerçekleştiren Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından alınacak izin ile birlikte geliştirecekleri solunum cihazının, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören ve solunum zorluğu çeken koronavirüs hastalarına büyük ölçüde yardımcı olabileceği belirtildi.

Geliştirilecek yeni cihazın, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından alınacak onay ile birlikte tedarikçiler ve üreticilerin işbirliği içerisinde seri üretime başlanması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23